אבל גדול בהפועל: משה דיל, שהיה מהמנהלים המוכרים והאהובים במחלקת הנוער, הלך לעולמו. דיל נפטר בגיל 71. הוא הובא למנוחות אתמול בבית העלמין סגולה. בפרלמנט הספורט של פתח תקווה כתב ניסים קלדרון, ההיסטוריון של הפועל וחבר של דיל ז"ל: "פרלמנט הספורט ומשפחת הפועל פתח תקווה מרכינים ראש ובצער רב משתתפים בצער משפחת דיל על מותו בגיל 71 של אב המשפחה, חברנו האהוב ומנהל קבוצות הנוער בעבר בהפועל פתח תקווה, משה דיל ז"ל. יהי זכרו ברוך וחקוק בלבנו לנצח נצחים".

שנתון 74 של הפועל, עומד מימין משה דיל ז"ל, בני קוזושווילי שלישי מימין (תמונה באדיבות בני קוזושווילי)
עוד ציין קלדרון: "מרגע שקיבלנו את בשורת האיוב על מותו של החבר היקר משה דיל ז"ל, החלו לזרום אלי תגובות כואבות מכדורגלני העבר של הפועל ומאוהדי הקבוצה. משה היה שנים רבות מנהל במחלקת הנוער, שם גם הכרתי את אישיותו ותרומתו לחינוך דורות של שחקנים. בשנים האחרונות נהנו מתרומתו גם שחקניות קבוצת הכדורסל אותן הוא ניהל. משה בעל הלב הרחב היה מארח אותי באולם הספורט ע"ש נחום סטלמך אותו הוא ניהל בעבר, שם העלינו זכרונות מהימים הגדולים של המועדון. לפני חודש עוד שלחתי לו ברכה לבית החולים שם חגג את יום הולדתו ה-71. ועכשיו אנו מלווים אותו בדרכו האחרונה. זה לא נתפס. יהי זכרו ברוך".

מודעת האבל על מות משה דיל ז"ל
דיל ניהל קבוצות רבות במחלקת הנוער של הפועל, בין היתר קבוצות בהם שיחקו בני קוזושווילי, איתן בודניוק ועוד. קוזושווילי אמר: "משה היה מנהל הקבוצה הראשון שלי בהפועל פ"ת בילדים בשנת 1974, איש הפועל פ"ת ברמ"ח איבריו. הוא היה עבור השנתון שלנו (שנתון 67) אב, מחנך וחבר. כל השנים אנחנו בקשר, יש לנו קבוצת וואטסאפ ורק לפני שבועיים חגגנו לו יומולדת ושלחנו לו צרור ברכות ואיחולים שעיקרן היו בריאות מעל הכל. מתברר שבאותו זמן הוא בכלל שהה בבית החולים ואלו היו ימיו האחרונים. תמיד נזכור אותו כמנהל אגדי שכינויו היה "סבי" והיה מגיע תמיד עם חולצה בעלת 2 כיסים מקדימה שבהן היה מאחסן את חפיסות הסיגריות שלו".
אלי
מחנך עוזר לכולם זכרונו לברכה
ארי לוי
אדם ענק עם לב זהב חקוק בלבנו לעד
יהי זכרו ברוך
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
בן אדם זהב הפועל הייתה חקוקה בלב שלו