מדור אוכל סבין סנדלר

צלי הכתף של סבין סנדלר: "אני מתעדכנת כשצריך במתכונים באינטרנט"

הספרית סבין סנדלר אהבה ללמוד מסבתא שלה במטבח, חתכה עבורה ירקות ואפילו אבא שלה לימד אותה להכין פסטה. אבל היא מומחית לצלי בשר. יש אפילו מתכון

פורסם בתאריך: 27.6.19 15:33

על עצמי: סבין סנדלר, בת 41, ספרית תושבת שכונת נווה גן. נשואה ואם לשנים. אוהבת את תחום הספרות מאז ומתמיד והחלה לעבוד בו לפני 20 שנה. מומחית לבלונד ולתוספות שיער ושולטת בצבע, תספורת, תסרוקות ועוד. "כשהייתי קטנה, אימא שלי תמיד סיפרה אותי", היא נזכרת. "יום אחד היא שלחה אותי לספר שלה וביקשתי ממנו שיוריד לי רק קצבות. הוא קיצץ לי את השער לחלוטין ובאותו רגע החלטתי שאני מספרת את עצמי. החברות שלי התלהבו וביקשו שאספר אותן ואחר כך הגיעו גם האימהות שלהן. לפני 20 שנה עליתי לארץ מצרפת והתחלתי ללמוד תואר ראשון בחשבונאות אבל ממש לא אהבתי את המקצוע. הייתי חוזרת מהלימודים בדיכאון והחלטתי לפרוש ולהתחיל ללמוד ספרות. מהרגע שהתחלתי ללמוד, פרחתי. היום אני אוהבת את המקצוע, כמו ביום הראשון".

רקע בעיר: "אני מאוד אוהבת את השכונה ואת האוכלוסייה. מדובר באנשים ומשפחות טובות. כולם עוזרים אחד לשני כשצריך. הכל מאוד קרוב ונגיש".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מהבית. כשהייתי קטנה, סבתא שלי הייתה מבשלת ואני הייתי עוזרת לה לחתוך את הירקות. כך למדתי. היום אני מבשלת הכל ומכינה ארוחות שבת, חבל על הזמן".

שף אהוב? "אין לי שף מסוים שאני חושבת עליו. בדרך כלל אני מתעדכנת כשצריך במתכונים באינטרנט".

מהי המנה האהובה עליך? "צלי כתף. יש לי גם דג שהוא מאוד טעים וקל להכנה".

תבלין אהוב: "כמון".

מה בתפריט ביום שישי? "מגוון סלטים, דג, מנת בשר עם שתיים שלוש תוספות, קינוחים ופירות".

מה המומחיות שלך? "אני מומחית בהכנת צלי בשר. זו מנה שתמיד מצליחה וכולם אוהבים אותה".

המנה הראשונה שהכנת בחייך: "פסטה. אבא שלי לימד אותי להכין ומהרגע הראשון היא הצליחה והייתה מאוד טעימה".

בישול או אפיה? "בישולים. אני מאוד אוהבת מתוקים, אבל פחות בעניין של להכין כי צריך עבודה וכמויות מדויקות".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "אוכל לא כשר".

מתכון לשבת

צלי כתף

צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

המצרכים:
2 קילו צלי כתף
5-6 שיני שום שלמות
שמן זית
טימין יבש

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך הבשר את שיני השום השלמות, מורחים את צלי הכתף בהרבה שמן זית ומצפים את כל גוש הבשר בטימין יבש. עוטפים בנייר אפייה כפול ולאחר מכן עוטפים בנייר כסף. מכניסים למקרר למשך 24 שעות לחיבור הטעמים. מדליקים תנור ל-200 מעלות, אופים במשך כשעה. כעבור שעה, מנמיכים ל-170 ואופים כשעתיים. מוציאים מהתנור וממתינים כרבע שעה לקירור ואז פורסים לפרוסות דקות של סנטימטר. ניתן להגיש עם תפוחי אדמה.

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר