ליזי כהן

חם מהמטבח של ליזי כהן: קציצות בשר ברוטב עגבניות

ליזי כהן היא בכלל אשת נדל"ן אבל בכל הקשור למטבח היא מתמחה בכל המאכלים שהיא מכינה. לכם היא מכינה קציצות בשר ברוטב עגבניות

פורסם בתאריך: 19.12.19 10:07

קצת על עצמך: ליזי כהן, בת 53, נשואה ליוסי, אמא לשלושה ילדים וסבתא לשלושה נכדים. מתגוררת בשכונת אם המושבות החדשה. עוסקת בתחום הנדל"ן. "הייתה לבעלי חנות ירקות ברמת השרון, ועבדנו ביחד הרבה שנים", היא מספרת. "אורלי, שהיא בעלת המשרד הנוכחי שבו אני עובדת, וגם חברה של שנים רבות, הקימה משרד בשם קווין נדל"ן והציעה לי להצטרף. ככה עשיתי את השינוי. היום אני אוהבת את העבודה שלי, וזה הדבר שהכי מתאים לי. אין לי געגועים לעבודתי הקודמת".

רקע בעיר: "הגעתי לפתח תקווה מהרצליה לפני 35 שנה, לאחר שהתחתנתי בגיל 19. מאז אני כאן. אני אוהבת את העיר ואת אם המושבות שהיא שכונה שבה גדלו ילדיי ובה אני גרה כבר 22 שנה".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מהסבתות ומאמא. למדתי מהן המון. אמא שלי מהעדה הטורקית והאבא יווני. מעבר לכך חמותי היקרה היא עירקית ואני מכירה מאכלים גם מהצד שלה. כילדה, הייתי רואה איך הסבתות מבשלות ולמדתי הרבה. היום אני מבשלת מאכלים מכל העדות והסוגים".

שף / קונדיטור אהוב? "את חיים כהן אני אוהבת. הוא מדבר מאוד לצד הטורקי והבלקני שלי. יש לו הרבה מתכונים מהמטבחים הללו".

מהי המנה האהובה עלייך? "קציצות הדגים שלי מצוינות. זו מנה שבני ביתי מאוד אוהבים. זו המנה האהובה בבית שכיף לאכול עם חלה. אני מכינה אותה בסופי שבוע".

בישול או אפיה? "בישול. יש אפשרות לשלוט בטעמים, לגוון קצת אם רוצים, לתבל כמו שבוחרים. האפייה מוגבלת יותר".

תבלין אהוב? "פפריקה מרוקאית בשמן, פלפל שחור ומלח. זה הבסיס של כל הבישולים שלי. אני מוסיפה מידי פעם גם ראס אל חנות, תלוי במה שמכינים".

מה בתפריט ביום שישי? "כל יום שישי יש אצלנו ארוחה משפחתית עם קידוש, ותמיד יש לנו אורחים. לרוב מדובר בחברים של הילדים או המשפחות שלנו. תמיד יהיו 15-20 אנשים. למשל אנחנו מכינים קציצות דגים למנה ראשונה עוף בתנור לעיקרית ובשר וקציצות שונות, וכל זה לצד סלטים ותוספות".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "פסטה ושניצלים. הייתי אז בגיל 19, התחתנתי והייתי צריכה להתחיל לבשל".

מה המומחיות שלך? "הכל, אין לי תחום ספציפי ואני מתמחה בכל המאכלים שאני מכינה".

מה אף פעם לא תסכים לבשל או לאכול? "הבית שלנו הוא כשר ואנו לא מערבבים בשר וחלב".

מתכון לשבת

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות של ליזי כהן

המצרכים לקציצות:
חצי קילו בשר עוף ובקר מעורב (300 גר' בקר ו-200 גרם עוף או הודו טחון)
1 בצל קצוץ
חצי שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
פרוסת לחם מושרת במים
3/4 כף מרק עוף
מלח ופלפל לפי טעם
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

המצרכים לרוטב:
2-3 כפות שמן
כף וחצי שום כתוש
פלפל חריף קצוץ לפי הטעם
חצי קופסא של עגבניות מרוסקות
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
מים בכמות זהה לזו של העגבניות המרוסקות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הסלרי ומכבים את האש לאחר מספר דקות. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת הבשר יחד עם כל יתרת המצרכים (פטרוזיליה, פרוסת לחם מושרית במים ומפוררת אל תוך העיסה, מרק העוף והתבלינים). יוצרים מהתערובת קציצות.

באותו הסיר מטגנים את השום ומוסיפים את הפלפל החריף. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הרסק, את התבלינים ואת המים. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזל מצטמצם מעט. מוסיפים פנימה את הקציצות, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש. מבשלים עם מכסה למשך חצי שעה. מגישים עם אורז, חלה או כל תוספת שבוחרים.

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר