במטבח של לימור חן: “הייתי עושה 20 אלף טלפונים לאמא שלי עד שנהייתי תותחית”

 המעצבת לימור חן משתפת בחוויות מהמטבח הפרטי, מספרת מה לעולם לא תסכים לאכול ומספקת מתכון לעוף שיעשה לכם את השבת

פורסם בתאריך: 21.5.17 12:14

על עצמי: לימור חן, מעצבת בגדים, משווקת בגדים לכל הבוטיקים בארץ ומוכרת בסיטונאות וליחידים. “אני כבר 12 שנה עצמאית.נולדתי לזה, כל המשפחה שלי הם יצרני אופנה ומילדות, הייתי לוקחת בגדים, גוזרת ומלבישה את כל האחייניות שלי”, היא מספרת בחיוך. היום אפשר למצוא אצלה בחנות בתל אביב בגדים, נעלים, אקססוריז, תכשיטים, אביזרים לטלפונים, מטפחות, צעיפים ובגדי ים, בעיצובים שלה.
רקע בעיר: “נולדתי בבת ים וכמעט 20 שנה אני מתגוררת באם המושבות. לפתח תקוה הגעתי אחרי שהכרתי את בעלי ואני מאוד אוהבת את השכונה. הרבה ילדים ואנשים מאוד איכותיים ונחמדים. יש לנו חברים שהבאנו מכל קצוות הארץ לשכונה”.
מאיפה הגיעה האהבה  למטבח? “כשהייתי ילדה לא עשיתי כלום בבית. עד גיל 18 אמא שלי עשתה עבורי הכול כולל הכל. אחרי שהתחתנתי התחלתי לבשל. הייתי לוקחת מתכונים והייתי עושה 20 אלף טלפונים לאמא שלי, זכרונה לברכה ולאחיות שלי, עד שנהייתי תותחית והאוכל יצא בדיוק כמו שרציתי. במידה וזה לא היה יוצא כך זה היה הולך לפח”.
שף? “אני מאוד אוהבת את אביב משה ואת שגב משה”.
מהי המנה האהובה עלייך? “סלמון בתנור, מרק עם עדשים כתומות והרבה עלים, בסגנון המרקים הפרסיים שאחותי מכינה”.
תבלין אהוב? “המון כורכום וכמון”.
בישול או אפייה? “אני יותר אוהבת בישול כי אפשר לשחק עם המרכיבים ותמיד יוצא משהו טוב”.
מה בתפריט ביום שישי? “בדרך כלל מנה ראשונה זה סלמון בתנור והמון סוגי סלטים שאני עושה: סלט ירוק, כרוב, עגבניות עם שום חריף, טחינה ועוד. לאחר מכן עוף ותפוחי אדמה בתנור, עוף עם כוסברה, אורז והרבה בשר”.
מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? “עוף בתנור. זה התחיל מהמתכון הבסיסי ומאז השתדרגתי”.
מה המומחיות שלך? “עוף בתנור וכמובן כל מיני סוגים של פסטות ורטבים שונים”.
מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? “פירות ים”.

 

המתכון של לימור

עוף בכוסברה

המנה של לימור חן

המנה של לימור חן

המצרכים:
10 שוקיים (שוברת כל שוק עם פטיש שניצל, שהמיץ ייכנס בבישול)
חצי כוס שמן זית
מלח
פלפל
תבלין לעופות
המצרכים לרוטב:
חבילת כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום
כף חומץ
שלוש כפות מים

אופן ההכנה:
שוברים כל שוק עם פטיש לשניצל (לא מנתקים רק שוברים), מעבירים את השוקיים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ותבלין לעוף ומעסים היטב. מעבירים את השוקים למחבת עמוקה, מכסים בנייר אפייה ועל הנייר האפייה שמים נייר כסף, לאיטום מלא, לוקחים סיר שנכנס בקוטר שלו בתוך המחבת, ממלאים את הסיר במים ומניחים על העופות, על מנת לשטח את העופות שמחבת. מבשלים כשלוש שעות על אש קטנה, עד שמתחילים לשמוע במחבת פיצוצים, הרוטב הופך להיות סמיך כמו ריבה. פותחים את הנייר והופכים את העופות וממשיכים לבשל עוד עשר דקות עד רבע שעה ומכבים.בזמן שהעוף על הגז, מכינים את הרוטב להגשת העופות: קוצצים חבילת כוסברה, מוסיפים שום כתוש, חומץ ושלוש כפות מים ומערבבים. כאשר העוף מוכן, מוציאים אותו לצלחת הגשה, את הכוסברה מעבירים למחבת עם הרוטב של העוף, מבשלים 2-3 דקות ושופכים על העופות.

בתיאבון

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר