במטבח של שמחה סימה סאפן: "כשהפכתי לטבעונית התחלתי לחפש דברים שיפנקו אותי"

שמחה סימה סאפן לא חוששת משינויים מקצועיים או תזונתיים. ההחלטה להפוך לטבעונית הולידה מתכונים לקינוחים שהטריפו את השכנים והחברים

פורסם בתאריך: 28.5.17 13:05

על עצמי: שמחה סימה סאפן, נשואה ליעקב ואמא לאושר. עד לפני שנה הייתה מנהלת חשבונות שהחליטה לעשות שינוי בחיים. היא עשתה הסבה ולמדה NLP, שיטה המציעה מגוון טכניקות ומיומנויות שמטרתן יצירת השפעה ושינוי דרך שינוי הרגלים ודפוסים. "אני מתמחה בנשים שמאותגרות בטיפולי פוריות, אני מטפלת רגשית וזה משהו ששינה לי את החיים". לפרטים נוספים, אפשר למצוא אותה בפייסבוק. מה באשר לנעשה במטבח? סימה מתמחה בקינוחים טבעוניים, עוגות טבעוניות, טראפלס, שוקולד טבעוני, מגשי פירות, גרנולה, כדורי אנרגיה ועוד. "הכל התחיל כשהפכתי להיות טבעונית והתחלתי לחפש דברים שיפנקו אותי. בניתי לעצמי קינוחים וכולם מסביב התחילו להתלהב. מה שמיוחד בקינוחים שלי, שגם מי שלא טבעוני מאוד נהנה מהם".

רקע בעיר: "בעלי יעקב נולד בפתח תקווה, אני הגעתי בגיל 21 אחרי שהתחתנו, ומאז אנחנו מתגוררים בעיר. הגעתי מרמת גן ואני מאוד אוהבת את החיים בפתח תקוה, במיוחד בכפר גנים בה אנחנו מתגוררים".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "זה התחיל אחרי שהתחתנתי. הבנתי שאני אוהבת את המטבח ונהנית כשאנשים אוכלים ונהנים מהמאכלים שאני מכינה. חשוב לי גם הנושא הבריאותי, לכן שמתי דגש על הנושא אצלנו בבית. כל הבית עבר לאוכל בריא".

שף אהוב? "חיים כהן. אני מאוד אוהבת אותו, יש בו משהו חם, אותנטי ומפנק".

מהי המנה האהובה עלייך? "קינוחים שעשויים משוקולד, במיוחד מקקאו אורגני".

תבלין אהוב? "ג'ינג'ר, במיוחד במוקפצים".

בישול או אפייה? "אני אוהבת גם לבשל וגם לעשות קינוחים. העוגות שאני עושה הן ללא אפייה, ללא קמח, גלוטן או סוכרים מעובדים".

מה בתפריט ביום שישי? "המון ירקות, קציצות טבעוניות, אטריות אורז מוקפצות ומרק עגבניות טריות. וכמובן, תמיד יש קינוחים", היא מוסיפה בחיוך.

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "פתיתים. היום אנחנו לא מחזיקים את המוצר הזה יותר בבית כי זה בצק ואנחנו יודעים שזה לא בריא".

מה המומחיות שלך? "המומחיות שלי זה העוגות רואו (ללא אפייה)"

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "כל מה שזז".

 

מרק עגבניות טבעוני

מרק עגבניות טבעוני

מתכון לשבת: מרק עגבניות טבעוני

המצרכים:

קילו עגבניות שרי

2 בצלים סגולים

6-7 שיני שום

כף שטוחה מלח ים אטלנטי

5 גבעולים של עלי מרווה

5 גבעולים עלי טימין- עלים בלבד

רבע כף צ'ילי מקסיקני

שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את העגבניות, בצלים חתוכים לארבע ושיני שום עם שמן זית, מלח ים אטלנטי, צ'ילי, המרווה ועלי הטימין ומכניסים לתנור  לכ-45 דקות ומערבבים מידי פעם. לאחר מכן, מקררים את הירקות ומעבירים לבלנדר לטחינה ומעבירים לסיר, לרתיחה קלה, מתקנים תיבול ומגישים. ניתן להפוך את המרק כבסיס למרקים אחרים רוטב לספגטי, לאיטריות אורז, רוטב לפיצה, לשקשוקה טבעונית.

שבת שלום

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר