במטבח של קטי ירקוני: “אני יכולה לבשל כל דבר, אבל הלב שלי באפייה”

אחרי שחברה ביקשה מקטי ירקוני לעשות הפעלה לילדים בתחום עיצוב העוגיות ליום ההולדת של בתה, היא החליטה להפוך את התחביב למקצוע. וגם: מתכון קטלני למאפינס

פורסם בתאריך: 28.5.17 13:09

על עצמי: קטי ירקוני, נשואה ואמא לשלושה, בעלת העסק ,Yme cookies המייצר עוגיות מעוצבות בהזמנה אישית. היא מעבירה סדנאות והפעלות לילדים בתחום עיצוב העוגיות וקישוט. "מאז ומתמיד אני אוהבת אפייה והחלטתי להפוך את זה מתחביב למקצוע", היא מספרת, "התחלתי בעיצוב עוגות וקינוחים עד שבאחת הסדנאות שעשיתי פגשתי חומר מיוחד בשם רויאל אייסינג והתאהבתי בו. הבנתי כמה דברים אפשר לעשות איתו והתחלתי לקשט עוגיות. באחת הפעמים חברה ביקשה שאעשה הפעלה ליום הולדת של הבת שלה. הבנתי שאני מתחברת לכך, לשילוב של יצירה ותרפיה ומאז אני שם”.

רקע בעיר: “הגענו לפתח תקוה לפני שמונה שנים. אנחנו מתגוררים בשכונת כפר גנים", היא מספרת, “אנחנו מאוד אוהבים את השכונה, זה סוג של כפר בתוך העיר".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? “קשה לי לשים את האצבע מתי זה התחיל. מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי מאוד אפייה וקינוחים”.

שףאהוב? “אני מתחברת מאוד למיקי שמו ולדברים שהוא עושה”.

מהי המנה האהובה עלייך? “עוגת גבינה. בעיקר בגלל בעלי, זו העוגה שהוא הכי אוהב. אני עושה דברים יצירתיים אבל באופן אישי, אני אוהבת את הדברים הפשוטים”.

תבלין אהוב? “סויה. אני מאוד אוהבת מלוח”.

בישול או אפייה? “אפייה. זה תחום שאני יכולה לעסוק בו שעות. הוא מאוד יצירתי ומאוד ממלא אותי”.

מה בתפריט ביום שישי? “בדרך כלל אורז, שניצל, קציצות וקצת סלטים. ארוחה משפחתית”.

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? “עליתי לארץ בגיל  12מאוקראינה. יש לי פלאשבקים משם. אני זוכרת שסבתא שלי לימדה אותי להרתיח מים ולהיזהר, זה היה החיבור הראשון שלי למטבח. מאחר והיא הייתה גרמניה, היא לימדה אותי גינונים ועד היום זה מלווה אותי. אני חושבת שהכנתי לראשונה ביצה קשה בגיל 10".

מה המומחיות שלך? “אפייה. אני יכולה לבשל כל דבר, אבל הלב שלי באפייה”.

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? “דברים שלא נראים טוב בעין”.

 

מאפינס תפוחים ושוקולד צ’יפס

מאפינס תפוחים ושוקולד צ’יפס

מתכון לשבת: מאפינס תפוחים ושוקולד צ’יפס

מצרכים ל-20 יחידות:

3 תפוחים מקולפים ומגורדים בפומפייה גסה

2 ביצים גודל L

חצי כוס שמן

150 גרם (4/3) כוס סוכר

כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

כוס וחצי קמח תופח או קמח רגיל פלוס כפית וחצי א. אפיה

שליש שוקולד צ’יפס מריר

אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים ביחד ולמלא עד גובה 4/3 תבניות קאפקייס או 2 תבניות אינגליש קייק. לאפות כ-20 דקות עד חצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

שבת שלום

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר