שרון רקנט גרגייר- צילום תמונה ראשית- נוגה נבאתי
שרון רקנט גרגייר- צילום תמונה ראשית- נוגה נבאתי

"בחיים לא אסכים לאכול רגל קרושה"

היא יצירתית ותמיד מחפשת ליצור מנות חדשות ומרגשות, אבל מנגד אין לה בעיה עם מתכונים מהירים וקלים להכנה. שרון רקנט גרגייר, מעבירה סדנאות מנהיגות צעירה מכינה לכם קרקרים בריאים מבטטה

פורסם בתאריך: 20.12.18 01:58

על עצמי: שרון רקנט גרגייר, בת 36, נשואה ואם לילדים. מעבירה סדנאות וחוגים בשם מנהיגות צעירה ולקראת פסח צפוי לצאת ספר הביכורים שלה "השן הוורודה" אשר מאפשר לילדים להתגבר על פחדים ולמצוא את הכוחות החבויים בהם על ידי שימוש בדמיון. "הייתה תקופה בה הביטחון העצמי שלי היה מאוד נמוך, לאחר שעברתי עם עצמי תהליך של שינוי, הדבר אפשר לי להגשים חלומות ולסייע לאחרים להגשים את החלומות שלהם", היא מספרת. לדבריה היא רואה את עצמה כשליחה של מסר ומבקשת לצטט את מרתין לותר קינג: "מנהיג אמתי לא מחפש הסכמה כללית, אלא מעצב אותה בעצמו".

רקע בעיר: "נולדתי בפתח תקוה ואני מתגוררת בה עד היום. אני מאוד אוהבת את העיר, יש בה פינות מקסימות כמו הפארק הגדול, האגם, פארק ילד לבנים, מוזיאון האדם והסביבה ומרכז העיר".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "אני מאוד יצירתית וכל הזמן מחפשת ליצור דברים. העשייה במטבח מהווה עבורי סוג של תרפיה בו אני יכולה ליצור מנות חדשות ומרגשות".
שף/קונדיטור אהוב? "אפרת סיאצ'י מהאתר 10 דקות. כאמא לילדים אני מחפשת מתכונים קלים ופשוטים שזמן ההכנה שלהם מהיר ובאתר שלה יש הרבה מתכונים קלים ומהירים מכל הסוגים".

מהי המנה האהובה עלייך? "פבלובה, קינוח עם מרנג, קצפת, גלידה ופירות יער".

תבלין אהוב? "אני מאוד אוהבת אורגנו, במיוחד אוהבת לשים אותו על מאפים כמו פיצה וסמבוסק".

בישול או אפייה? "ברור שאפייה. אני אוהבת את הדיוק, את המתיקות, את הצבעים המהממים ואת היצירתיות".

מה בתפריט ביום שישי? "בימי שישי אני אוכלת אצל ההורים: מנה עיקרית של עוף או בשר עם תוספת של אורז, פירה עם פטריות או קינואה ועוגיות בריאות של גרנולה עם סוכר קוקוס וקמח כוסמין".

מה הייתה הראשונה שהכנת? "בטוח שזה היה עוגיות. מגיל צעיר אני אופה עוגיות בכל הטעמים והסוגים. המומחיות שלי היא לאפות עוגיות".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "יש מעט מאוד דברים שאני לא אסכים להכין או לאכול. אחד הדברים זה רגל קרושה. אבא שלי ממוצא רוסי והוא מאוד אוהב את המאכל הזה. בעבר כשהוא היה מכין אותה בבית היה ריח נוראי".

מתכון לשבת

קרקרים בריאים מבטטה

המצרכים:
1 בטטה
2 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
עלי טימין ומעט שום כתוש

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטה במים עד לריכוך, מכינים ממנו פירה ומאפשרים לו להתקרר.
2. מתבלים את הפירה בכמה עלי טימין, שום כתוש אחד וכפית שמן זית.
3. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה שלוש כפות שמן זית, קמח ומלח ומערבבים עד שמתקבלים פירורים.
4. מוסיפים כוס מפירה הבטטה ומאחדים לכדור בצק.
5. מעבירים למקרר לחצי שעה בערך.
6. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק הקר וחותכים אותו לצורות.
7. אופים כ-10 דקות.

בתיאבון!
שבת שלום

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר