ליטל מועלם
ליטל מועלם

"אין לי מוצרים קפואים בבית"

לפני חצי שנה החליטה מנהלת החשבונות ליטל מועלם לפתוח עסק להכנת מאפים ללא גלוטן, ונהנית מאוד מהתגובות. לכם היא מכינה עוגיות שושנים. ללא גלוטן כמובן

פורסם בתאריך: 27.12.18 20:22

על עצמי: ליטל מועלם, בעלת עסק לאפייה ללא גלוטן, מתגוררת בשכונת אם המושבות, נשואה ואם לשתי בנות. "במקצועי, אני מנהלת חשבונות", היא מספרת. "אבל כל החיים, מאז שאני ילדה קטנה אהבתי לאפות. יש לי חברה טובה עם צליאק ואמא שלה שנפטרה, הייתה כל הזמן מכינה לה אוכל ללא גלוטן. מאז, היא נזכרה בדברים שהיא הכינה לה -אבל ידעה איך להכין. אז החלטתי לקחת יוזמה והתחלתי להכין לה מאפים שהחזירו לה את טעם הילדות. כך לאט לאט הפכתי את התחביב לעסק שכבר פועל חצי שנה. זה סיפוק אדיר לקבל תגובות של אנשים וזה מאוד מחמם את הלב בצורה שאני לא יכולה להסביר. אני מקבלת תגובות ותמונות של ילדים שנהנים מהסופגנייה או מהעוגה שאני הכנתי ואומרים שזה אחד לאחד למקור".

בין המוצרים אותם היא מכינה אפשר למצוא סמבוסק, ג'חנון, מלאווח, עוגות, קישים, עוגיות שושנים, בראוניז, קובה ועוד. "הכל נעשה על פי הזמנות מראש ואין לי מוצרים קפואים בבית", היא מגלה. "אגב, בעקבות העסק, כל הבית עבר לאכול ללא גלוטן".

רקע בעיר: "הגעתי לפתח תקווה מבני ברק בכיתה ז'. בהתחלה התגוררנו בנווה גן ולאחר הנישואים עברנו לאם המושבות. אנחנו בין הראשונים שרכשנו בית בשכונה ואני מאוד אוהבת אותה. בכלל, העיר פתח תקוה מאוד התפתחה בשנים האחרונות וכבר לא צריך כבר לנסוע לתל אביב. יש פה הכל".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאמא שלי. כבר כשהייתי צעירה עזרתי לה, בישלתי ואפיתי עוגות מיוחדות".

שף אהוב? "חיים כהן".

מהי המנה האהובה עלייך? "יש הרבה. אבל בעיקר המבורגר ופסטה".

תבלין אהוב? "אני מכורה לפפריקה מתוקה".

בישול או אפייה? "כמובן שאפייה. זה תחום מדויק ואני בנאדם מדויק ומאוד אסטטי".

מה בתפריט ביום שישי? "קוסקוס ומפרום, קובות, שניצלים ולצד זה מגוון גדול של סלטים".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "עוגת שוקולד, וממה שאני זוכרת היא הצליחה. אני כמעט תמיד מצליחה".

מה המומחיות שלך? "אמפנדס עם גלוטן וללא גלוטן".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "גפילטע פיש. זה נראה לא טוב בעין".

מתכון לשבת

עוגיות שושנים ללא גלוטן

עוגיות שושנים - מדור אוכל

המצרכים:
3 וחצי כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
3 חלמונים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
תמצית וניל
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג.

אופן ההכנה:
1. מקציפים חלמונים, מיץ תפוזים, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים קמח עד לקבלת בצק. מכניסים אותו למקרר למשך שעה.
2. מקציפים שלושה חלבונים, 1/2 כוס סוכר ואינסטנט פודינג, עד לקבלת קצף יציב.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים וכל חלק מרדדים לעובי של 1 ס"מ.
4. מורחים 1/3 מהקצף לגלגל לרולדה וחותכים לעיגולים.
5. מסדרים בתבנית אפייה במרווחים ואופים בחום של 170 מעלות ל-20 דקות.
6. מפזרים מעל אבקת אפייה.

בתיאבון!
שבת שלום

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר