רבקה אביסרור עם נועה ויהלי
רבקה אביסרור עם נועה ויהלי

"אני אוהבת לתת אהבה לסיר שמתבשל שלוש שעות"

היא בכלל לא בישלה עד שנולדו בנותיה אבל מאז היא לא עוזבת את הסירים. רבקה אביסרור פתחה עסק שמאכיל משפחות וילדים שנותרים בצהריים לבדם בבית ולכם היא מכינה חלות לשבת

פורסם בתאריך: 8.2.19 06:25

קצת על עצמך: רבקה אביסרור, בת 31, נשואה לנדב ואמא לנועה ויהלי. המשפחה מתגוררת בשכונת אם המושבות החדשה בפתח תקוה. אביסרור בעלת העסק "מאמא באהבה" והיא מבשלת לילדים ולמשפחות עד הבית. "הכל החל בשנה שעברה בחופשת הלידה שלי. העסק נולד מתוך צורך של אימהות עסוקות", היא מסבירה. "יש להן רק 24 שעות ביממה ויש גבול ליכולות שלהן. אז התחלתי להכין ארוחות לילדים שחוזרים הביתה לבד – בהתחלה לילדים בבניין בו אני גרה ואחר כך זה התרחב. הם מקבלים אותן בחמגשית חמה הביתה. כעת יש לי לקוחות בכל העיר. בכל שבוע אני מפרסמת תפריט שבועי משתנה וכל יום אני מבשלת אוכל טרי. אין דבר כזה אוכל משבוע שעבר. בחורף יש גם מרקים. גם המחיר משתלם – 35 שקלים עד הבית. לילדים גם אין קשר לשליח והם בכלל לא פותחים לו את הדלת. הוא משאיר את האוכל בחוץ. כמובן שעבורי זה מאוד מהנה כי אני אוהבת לבשל. יש גם דילים למשפחות".

רקע בעיר: "אני מפתח תקוה במקור, אבל גרתי כמה שנים בירושלים בגלל בעלי. אני מאוד אוהבת את העיר בעיקר את שכונת אם המושבות. כולם פה מכירים את כולם".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "אצלי זה התחיל דווקא בגיל מאוחר. עד שנולדו לי הבנות לא הייתי נכנסת למטבח. אבל מאז שהן נכנסו לחיי כבר לא הייתה ברירה והתאהבתי בבישול".

שף/קונדיטור אהוב? "אני אוהבת את חיים כהן כי הוא מזכיר לי את אבא שלי. אבל השפית האמתית שלי שאני מעריצה זו אמא שלי".

מהי המנה האהובה עלייך? "בעיקר מאכלים טוניסאים כמו בולט, קוסקוס או עוגיות טוניסאיות".

בישול או אפיה? "אני מעדיפה יותר את תחום הבישול שם יש יותר אופציות לגיוונים".

תבלין אהוב? "כל התבלינים המוכרים כמו מלח, פלפל וכורכום הם הבסיס של המטבח ונותנים את הטעם לתבשילים".

מה בתפריט ביום שישי? "בימי שישי אנחנו פעם אצל ההורים שלי ופעם אצל ההורים של בעלי. מדובר בארוחת שישי מלאה, עם סלטים ומנות עיקריות. וזה גם מאפשר לי לנוח מבישולים אחרי שאני מבשלת כל השבוע".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "מטבוחה. ראיתי את אמא שלי מכינה מטבוחה ואמרתי שאני רוצה לנסות. מאז לא הפסקתי".

מה המומחיות שלך? "תבשילים ומרקים. אני אוהבת בישול ארוך. אוהבת לתת אהבה לסיר שמתבשל שלוש שעות ושצריך להוסיף לפעמים מים ותבלינים, או לבדוק את מצב האש. אני אוהבת את זה. זה נותן תחושה של בית. כמו הריח של חמין של שבת בבוקר שבאים ובודקים מה מצבו".

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "לא אכניס הביתה אוכל שהוא לא כשר. יש לנו הפרדה מוחלטת של חלב ובשר. בעלי מגיע מבית דתי וזה חשוב לנו".

ניתן להיכנס לעמוד הפייסבוק של "מאמא באהבה" כאן.

מתכון לשבת

חלות - רבקה אביסרור עם נועה ויהלי

חלות לשבת של רבקה אביסרור

חלות מתוקות

המצרכים (לשתי חלות או לאחת גדולה):
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
רבע כוס שמן
2 ביצים
כפית מלח
כוס – כוס ורבע מים
שומשום

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים במערבל, מוסיפים שמן, ביצה אחת ומים וממשיכים לערבל עד לקבלת הבצק (5-7 דקות).
2. מתפיחים את הבצק במשך 40 דקות בקערה מכוסה.
3. אם רוצים 2 חלות מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשש גושי בצק שווים בגודלם ויוצרים מהם רצועות שוות באורכן.
4. יוצרים את החלות: מחברים שלוש רצועות בקצה, מעבירים את הרצועה הימנית ביותר מעל הרצועה האמצעית (כך שהיא תהפוך כעת לרצועה האמצעית). מעבירים את הרצועה השמאלית ביותר מעל הרצועה האמצעית (כך שהיא תהפוך כעת לרצועה האמצעית) וחוזרים על הפעולות עד שהחלה קלועה. מקפלים את הקצוות מתחת. כך עושים גם עם החלה השנייה.
5. מורחים את הביצה השנייה על החלות ומפזרים שומשום.
6. מתפיחים את החלות במשך 40 דקות נוספות כשהן מכוסות בשקית ניילון.
7. מכניסים את החלות לתנור בחום של 160 מעלות בטורבו עד שהן זהובות (כ-25 דקות).

בתיאבון.
שבת שלום!

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר