מדור אוכל- שמחה גבריאל
מדור אוכל- שמחה גבריאל

"הפפריקה נותנת לי תחושה של בית"

היא גננת במקצועה וגם מעבירה שעות סיפור לילדים. שמחה גבריאל נהנית לגור בפתח תקוה ומכינה לכם מטבוחה

פורסם בתאריך: 21.3.19 15:59

קצת על עצמך: שמחה גבריאל, בת 48, נשואה לאורי ואמא לספיר, עומרי וענבר. מתגוררת בשכונת אם המושבות החדשה. שמחה היא גננת במקצועה. "פרט להיותי גננת, אני גם מעבירה שעות סיפור לילדים בפתח תקוה וביישובים נוספים", היא מספרת. "תמיד אהבתי לספר סיפורים ובמהלך השנים הלכתי לקורס ופיתחתי את התחום הזה. אני מספרת סיפורים לגיל הרך, גם קלאסיקות וגם סיפורים מודרניים. אני משלבת בתוך הסיפור גם הצגה".
רקע בעיר: "לפני 11 שנים עברנו לפתח תקוה מגבעתיים, בעקבות לידת הקטנה שלנו, ואנחנו מודים על כך יום יום. אין לי שום דבר נגד גבעתיים, אבל יש פה שכונה עם אוכלוסייה טובה וחמה וכולם פה מאוחדים. יש פה הרגשה של קיבוץ".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "אמא שלי הייתה מכינה תבשילים עיראקיים ואת סודות המטבח למדתי ממנה. אמנם כילדה היא לא נתנה לי להיכנס למטבח אבל עם השנים הצלחתי להוציא ממנה את אופן הכנת התבשילים השונים. גם מחמותי למדתי להכין מאכלים פרסיים בעיקר".

שף/קונדיטור אהוב? "חיים כהן. הוא חייכן ונעים הליכות. זה מושך אותי איך הוא למד לבשל במטבח של אמו ומשם הגיע לאן שהוא היום. אני חושבת שהוא מספר סיפור של הרבה מאוד אנשים שלמדו לבשל מאמא".

מהי המנה האהובה עלייך? "קובה סלק. זה זיכרון ילדות. את הקובה בעלי מכין. אנחנו מאוד אוהבים את המאכל בבית".

בישול או אפיה? "אני מתחברת יותר לתחום האפייה. מכניסים מה שרוצים לתנור וזה נאפה לאט. אני אוהבת את השימוש בתנור ובפרט אוהבת להכין בו ירקות".

תבלין אהוב? "פפריקה. זה נותן תחושה של בית. אני משתמשת בפפריקה בסלטים, במטבוחה שאני מכינה, ואפילו בירקות מאודים וכמובן בדגים שמכינים בתנור".

מה בתפריט ביום שישי? "סלטים, דגים, קובות, סמבוסק ועוד מאכלים ביתיים".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "פשטידה, וזו הייתה פשטידת תירס. כשהייתי ילדה קניתי הרבה ספרי בישול ומשם למדתי להכין אותה. אני זוכרת שיצא מצוין. מאז אני מכינה פשטידות מירקות שונים".

מה המומחיות שלך? "אני מומחית לסלטים. אני אוהבת הכל מהכל סלטים טריים וסלטים מבושלים. הכי אני אוהבת עגבניות בסלט, אם טריות ואם מבושלות".

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "רגל קרושה, אנו לא מכניסים את המאכל הזה הביתה. ויזואלית זה לא נראה טוב".

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מתכון לשבת

מטבוחה

מדור אוכל - מטבוחה

המצרכים:
3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות
6 עגבניות פרוסות דק
4 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
קורט פלפל שחור
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מטגנים במעט שמן את הבצל למשך כמה דקות, שיתאדה אך לא יזהיב.
2. מוסיפים את הפלפלים ולאחר חמש דקות את העגבניות. מערבבים מידי פעם.
3. מטגנים מספר דקות נוספות ומוסיפים את השום, את המלח, את הרסק ואת הפפריקה.
4. מכסים את המחבת ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-40 דקות לערך.

בתיאבון
שבת שלום!

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר