ופרשת המורה לאנגלית שקיימה יחסי מין עם תלמידים פוטרה, ממשיכה לעורר עניין: בימים האחרונים הוציאה הנהלת בית הספר בו היא לימדה הודעה מיוחדת.
כזכור, בתחילת החודש הרשיע בית הדין של נציבות המדינה, את המורה בקיום יחסי מין עם שני תלמידי כיתה י"א, בני 17, בזמן היותם קטינים ובזמן שתלמיד נוסף צפה במעשה. המורה בת ה- 43, הזמינה את התלמידים לביתה ושם קיימה יחסי מין עם שניים מהם. תלמיד שלישי שנכח במקום, צפה במתרחש.
במסגרת ההסדר טיעון מול בית הדין, הודתה המורה במעשיה, והעונש שנגזר עליה הוא פסילה לצמיתות מעבודה במשרד החינוך, פסילה של שמונה שנים מעבודה עם ילדים או נוער ופסילה של שלוש שנים לכל עבודה בשירות המדינה. על פי הכרעת הדין, הקשר של המורה עם התלמידים החל כבר בשנת 2024, אז עישנה המורה עם התלמידים במתחם בית הספר והתכתבה איתם בהודעות אישיות ברשתות החברתיות. בינואר 2025 הזמינה שלושה מהם לביתה, שניים מהם קיימו איתה יחסי מין, בעוד שהחבר השלישי צופה מהצד. היא הביעה חרטה על מעשיה. עוד נמסר בבית המשפט כי "ההגנה הדגישה כי הנאשמת חשה על בשרה ועל נפשה את השגיאה הקשה שעשתה ואת ההשלכות שלה".
בהודעה המיוחדת של הנהלת בית הספר נכתב:
"קהילת בית הספר היקרה, במהלך השבוע האחרון פורסמו בתקשורת ידיעות שונות בעניינה של מורה מחטיבת הביניים, אשר הואשמה בקיום קשרים בלתי הולמים עם תלמידים. עם קבלת המידע על המורה, נקטנו בפעולה מיידית, בתיאום מלא ושקוף עם כלל הגורמים הרלוונטיים: משרד החינוך, אגף החינוך בעירייה, הנהגת ההורים וגורמי האכיפה. המורה לא שבה עוד להוראה בבית הספר. הנהלת בית הספר תמשיך לנהוג בשקיפות, באחריות וברגישות מול קהילת ההורים, התלמידים והצוות, תוך שימור אמון הציבור והבטחת שלומם וביטחונם של כלל תלמידי המוסד בתוך ומחוץ לשערי ביה"ס.
אנו ערים לכך שידיעות מסוג זה עלולות לעורר רגשות לא פשוטים, שאלות ותחושות מורכבות בקרב תלמידים, הורים ואנשי צוות. הנהלת בית הספר והצוות המקצועי עומדים לרשותכם גם במהלך חופשת הקיץ, ונשמח להעניק מענה, ללוות ולשוחח עם כל מי שיבקש זאת".





תגובות