דוכן ההסברה של העמותה צילום באדיבות ההורים
דוכן ההסברה של העמותה צילום באדיבות ההורים

"העירייה מתעלמת מאיתנו": קבוצת הורים מנסה להקים בית ספר אנתרופוסופי

ההורים מספרים כי פתח תקוה היא העיר היחידה באזור שאין בה גן ובית ספר אלטרנטיביים. הם מציגים נתוני רישום התחלתיים של עשרות ילדים

פורסם בתאריך: 9.7.17 10:45

כבר למעלה משמונה חודשים מנסים בעמותת פרדסים לקדם הקמה של בית ספר וגן אנתרופוסופיים בעיר. הם נפגשו עם נציגי העירייה, שלחו מכתב לראש העירייה ולמינהל החינוך, אבל בפועל הם מרגישים שאף אחד לא באמת רוצה לעזור להם. ליהי לסקר דנגור, אחת ממובילות המאבק, אומרת: "פתח תקוה היא העיר היחידה באזור המרכז והשרון שאין בה חינוך אלטרנטיבי משום סוג, דמוקרטי, אנתרופוסופי או מונטסורי. היא טוענת שמדובר בעיר שלא מאפשרת להורים המעוניינים בכך לבחור בחינוך התואם את הערכים שלהם עבור ילדיהם. עוד היא אומרת שהערים מסביב פתח תקוה, כגון קריית אונו, הוד השרון, רמת גן, גבעתיים, תל אביב ועוד מציעות חינוך אנתרופוסופי לילדי העיר המוכר כחינוך ממלכתי – ייחודי וכי זה מתאפשר בעקבות ההסכם שנחתם מול משרד החינוך והפורום האנתרופוסופי והדמוקרטי בינואר האחרון.

ליהי לסקר דנגור צילום פרטי

ליהי לסקר דנגור צילום פרטי

מפגש קהילה יוצרת של העמותה

מפגש קהילה יוצרת של העמותה בגן ורד במושבה צילום באדיבות הורים

עמותת פרדסים הוקמה בעיר לפני שמונה חודשים בעקבות פסיקה משפטית בתל אביב ומתווה של משרד החינוך בדבר אימוץ החינוך האנתרופוסופי והדמוקרטי. מאז קיימה העמותה חמישה מפגשים עם נציגי העירייה, והציגה בפניהם נתוני הרשמה לפיהם יירשמו 23 ילדים לכיתה א' ועוד 63 ילדים כילדי גן. "זה הישג אדיר כאשר אין ברשותנו מבנה ומה להציע באופן קונקרטי להורים", אומרת לסקר דנגור, "ההורים הצטרפו ליוזמה כי הם מוכנים להסיע לכל מקום שיידרש ברחבי העיר לטובת חינוך ילדיהם. העירייה בחרה בשלב זה לדחות את בקשתנו להקמת בית הספר וגן עירייה. ביקשנו להתחיל כבית ספר צומח באחד מבתי הספר הקטנים בעיר, אך הם דחו זאת. הוצאנו מכתב לראש העיר ולמינהל החינוך, בבקשה לקיים פגישה בנושא, אך לא קיבלנו כל התייחסות למכתב ולא נקבעה פגישה. "יוזמות הורים הן יוזמות ברוכות ובמקום למנף אותן לטובת העיר וקידומה בתחום החינוך בוחרים לתת לנו "לדעוך" כי חושבים ש"השיגעון" יעבור לנו. אז זה לא יעבור לנו, ומיום ליום רק מצטרפים אלינו עוד משפחות שלצערי כרגע מחוסר ברירה יוצאות לקבל חינוך תואם מחוץ לעיר. אני מקווה שעד ספטמבר 2018 מישהו כבר ירים את הכפפה. אנחנו מבקשים אפילו מבנה ישן ואנחנו נדאג לשפץ אותו, על מנת שיהיה בית לילדים ולהורים".

לאחרונה, הוציא חבר המועצה רמי גרינברג מכתב למועצה ובו הוא מבקש לעלות את הנושא לסדר היום. גרינברג מציין שברחבי הארץ ואף בערים הסמוכות קיימים בתי ספר אנתרופוסופיים, אך בפתח תקוה, למרות שיש הורים שמעוניינים בכך, הנושא לא מקודם והילדים נאלצים ללמוד מחוץ לעיר. "בעיר פתח תקוה לא חסרים מקומות רבים וציבוריים", טוען גרינברג.
תגובת העירייה תובא כאן כשתתקבל.

לדף הפייסבוק של עמותת פרדסים חינוך אנרופוסופי בפתח תקוה:
https://www.facebook.com/groups/192473041180867/?fref=ts

תגובת דובר העירייה, חזי חקאק: "נושא הקמת בית ספר אנתרופוסופי נבחן על ידי העירייה ברצינות רבה. במהלך השנה האחרונה קיימנו מספר פעמים מפגשים עם הנהגת ההורים המעוניינים בהקמת בית ספר זה, בחנו את האפשרות והעלינו את כל האתגרים והקשיים העומדים בפנינו. על מנת לבחון אפשרות להקמת בית הספר ביקשנו בשלב ראשון מההורים להמציא רשימה של 20 עד 25 תלמידים פוטנציאלים, רשימה המהווה את המינימום ההכרחי לבחינת פתיחתה של מסגרת זו. עד עתה לא הומצאה רשימה כזו. לקראת שנת הלימודים הקרובה לא ניתן יהיה להקים את בית ספר זה ובאם ההורים ימציאו מספר ראוי של תלמידים מועמדים המעוניינים במסגרת זו, אנו נשקול את הקמתה לקראת השנה הבאה".

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. אמא

    מתגובת העירייה ניתן להבין שהעמותה כן עמדה בגיוס המינימום הנדרש להרשמה, מה שלא מסביר למה לא נפתח בית הספר?!!!

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר