כוונה טובה
כוונה טובה

פרויקט חדשני: הורים יעבירו הרצאות לתלמידים נגד אלימות

במסגרת הפרויקט שיוצא לפועל בימים אלה בשכונות שעריה ואם המושבות ירצו ההורים בפני הורים ובני נוער על ערכים, כישורי חיים וכישורים חברתיים. יוזמת התוכנית המאמנת קרן אבו: "התכנים הם לא סלוגן שתלוי על קירות בית הספר"

פורסם בתאריך: 12.11.17 09:19

בימים אלה יצא לדרך פרוייקט ייחודי בפתח תקווה במסגרתו הורים לילדים בני 12-18 עוברים הכשרה כמרצים ומנחי סדנאות. ההורים ירצו בפני הורים ובני נוער על ערכים, כישורי חיים וכישורים חברתיים. כל ההורים הנבחרים עברו ראיון, וכעת הם נמצאים בשלבי הדרכה. לאחר מכן הם יתחייבו לתת 3 הרצאות לפחות. יוזמת הרעיון היא קרן אבו, מאמנת אישית, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה והבעלים של חברת "כוונה טובה" – והוא יוצא לפועל בשיתוף מיזם "עיר ללא אלימות". אבו, שהתגוררה 12 שנים בפתח תקווה וכיום גרה באלפי מנשה, היא שכתבה ובנתה את הפרויקט וגם מעבירה את ההכשרות בפועל.

מדובר על פי אבו בפרויקט חדשני וראשוני בישראל שיוצא לפועל בשלב ראשון בשתי שכונות בעיר: שעריה ואם המושבות. מטרתה הסופית של אבו היא להגיע לכלל השכונות בעיר וליצור מרצים ומדריכים מתוך הקהילה. "זהו פרויקט קהילתי לשינוי חברתי, ששם את הערבות החברתית בחזית, היא מסבירה.  מסבירה קרן אבו, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומאמנת אישית, הבעלים של חברת 'כוונה טובה'.

קרן אבו. צילום אריאל צעירי אפשטיין

קרן אבו. צילום אריאל צעירי אפשטיין

על מנת לצאת לדרך, גייסה אבו לאחר ראיונות ושיחות 30 הורים, 15 בכל שכונה, אשר יקבלו הכשרה קבוצתית במשך שישה שבועות ולאחריו יקבלו שני מפגשים אישים, שבסופם ייצאו לדרך. הכוונה היא למצוא הורים בעלי אוריינטציה קהילתית ורצון להתנדב. "כל הורה מקבל את ההכשרה ללא עלות (המימון של עיר ללא אלימות) ומתחייב להעביר שלוש הדרכות, שבסופו של דבר, כל שכונה תקבל 45 הרצאות מההורים".

הקורס, על פי ההורים משכונת שעריה, מועבר ברמה גבוהה ועם תכנים לא שגרתיים. הקבוצה מאם המושבות תחל לפעול בעוד כשבועיים. "יש לנו הורים מכל הקשת, אנחנו מגייסים הורים גם מהקהילה האתיופית ודוברי אמהרית, יש לנו אנשי חינוך, וועדי הורים, אנשי הייטק, מדובר באוכלוסייה מדהימה שמגיעה עם רצון מאוד טוב, שרוצים לעשות שינוי".

התכנים אותם מקבלים ההורים הם תכנים אשר מדברים על ערכים, כישורי חיים וכישורים חברתיים. "התכנים הם לא סלוגן שתלוי על קירות בית הספר או לקוחים מאיזה ספר עתיק יומין, אלא אנחנו לוקחים את הערך ומראים שהוא חלק מהחיים, שהוא יכול לנבא אושר", מסבירה אבו. "לדוגמא אנחנו לוקחים את הערך של נתינה ומראים שאפשר לתת מתוך אהבה וכבוד. אנחנו מראים את הערכים מזוויות אחרות, עמוקות".

איך נבחרו ההורים?
"לאחר הפרסום, פנו אלי הורים גם כאלה שכבר מנוסים בהדרכות וגם כאלה שלא. וראיינתי את כל מי שהיה מעוניין עד שהקבוצה נסגרה. ההורים צריכים להיות אנשים שמחוברים לתכנים, שזה חלק מהם, מהוויה שלהם, משהו שזורם להם בדם, שאוהבים אנשים, שהמסר שלהם הוא עם הרבה רגש ושליחות. יש להם רצון גדול ויכולות וורבלית מעולה והם יודעים להעביר את עצמם".

כוונה טובה

ההורים בהדרכה

ובסיום ההדרכה?
"בסיום ההדרכה, אני משבצת את ההורים בהתאם לקבוצת הגיל ולתחום שמעניין אותם להעביר בו הרצאות. בהרצאה הראשונה אני מלווה אות. המטרה הסופית היא להחזיר את היחסים הבין אישים בין האדם לחברו, בין הורה לילדיו, להגדיל את אוצר המילים והשיח ולעלות את המקום של ערכים ולהראות שזה לא סלוגן. מטרה נוספת היא להכניס את הפרויקט ברמה הארצית".

מנהל עיר ללא אלימות, שלומי ערה: "במסגרת תכנית עיר ללא אלימות תחום קהילה, אנו מפעילים מספר תוכניות והתוכנית הזו נבחרה מתוך שאיפה להכשיר את ההורים ולתת להם את הכלים הנדרשים ובכך הם יהיו שגרירים שלנו בבתי הספר ובקהילה בכלל".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר