אילוסטרציה. צילום: תומר אפלבאום
אילוסטרציה. צילום: תומר אפלבאום

בדיקת דם: מה לעשות אם הילד פוחד ממחטים

אילן אוסרן, פסיכולוג במרכז שניידר, מסביר שהדרך לשיתוף פעולה מצד הילדים עוברת דרך מתן אינפורמציה ברורה על הצפוי, בלי בלופים

פורסם בתאריך: 26.6.17 11:50

אילן אוסרן, פסיכולוג במכון גסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, מייעץ כיצד נוכל לסייע לילד להתגבר על הפחד מבדיקת הדם.
“אחד הדברים המפחידים ביותר ילדים (וגם מבוגרים) הוא חוסר הידיעה לגבי מה שמצפה להם. כאשר הילד יודע בדיוק מה יקרה בבדיקה הוא מרגיש יותר בשליטה”, מסביר דוקטור אוסרין ומסביר שיש לספק לילד הסבר אמין וענייני אשר יפוגג את תחושת אי הוודאות, “אל תבטיחו לילד ש”זה בכלל לא יכאב”, אלא אמרו שייתכן ותהיה תחושה לא נעימה שתעבור מהר. יש להסביר את מהלך הבדיקה הרפואית בהתאם ליכולת ההבנה של הילד – קצר ולעניין ובשפה פשוטה. תמיד אמרו את האמת לגבי מה מצפה לילד במפגש הבא עם הרופא, דבר זה יעזור לילדיכם לבטוח בכם בעתיד”.
אוסרן מוסיף כי בגילאים צעירים ניתן להשתמש בבובות ולעבור יחד על התהליך. “ניתן גם להשתמש בדיבור עצמי שכולל משפטים שילדים אומרים לעצמם כדי להירגע. אתם וילדכם יכולים לחשוב ביחד על מספר משפטים לומר שוב ושוב בזמן הבדיקה. למשל: ‘זה לא עניין כזה גדול’, ‘אני יכול לעשות את זה’, ‘זה יימשך רק זמן קצר’ וכדומה. לאחר הבדיקה נחמו את הילד, אפשרו לו להביע רגשות שלילים והזכירו לו כמה היה אמיץ. במידה וילדכם מאוד מפחד מזריקות, ניתן גם לפנות לפסיכולוג אשר יוכל לעבוד עם הילד והוריו על מנת להתמודד בצורה טובה יותר עם הפחד תוך מספר מצומצם של פגישות. לרוב הטיפול הינו בעל מרכיבים התנהגותיים וקוגניטיביים אשר נמצאו יעילים ביותר במצבים אלו”.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר