בית חולים בילינסון צילום זאב שטרן
בית חולים בילינסון צילום זאב שטרן

ממצאים מדאיגים: למחלימים בני 45 מקורונה סיבולת כמו לבני 80

בבית החולים בילינסון ביצעו בדיקות סיבולת שונות למחלימים מקורונה. המסקנה: "הסיבולת הגופנית של המחלימים ירדה משמעותית כתוצאה מהמחלה"

פורסם בתאריך: 1.3.21 10:46

סקר חדש בקרב מחלימי קורונה שבוצע במכון לפיזיותרפיה בבית החולים בילינסון, העלה ממצאים מדאיגים. בסקר נמצא כי הסיבולת הגופנית של מחלימי הקורונה בגיל ממוצע של 45 שווה לסיבולת הגופנית של בני 80. במסגרת הסקר שנערך בקרב כ-30 מחלימים בוצעו שתי בדיקות. בבדיקה הראשונה ביצעו המחלימים הליכה קצרה של שש דקות, בה המחלימים הלכו 450 מטר, כאשר הממוצע הוא 700 מטר. בבדיקה נוספת שבוצעה, "לשבת לקום" המחלימים עשו זאת 14 פעמים כאשר הממוצע הוא 30.
בבילינסון מסבירים כי במקרים אלו הקו המנחה בעבודה עם מחלימי הקורונה הוא "GO SLOW". הכוונה היא הורדת עומסים ומתן מנוחות ארוכות בשונה ממצבים רגילים שבהם השאיפה היא לדחוף מטופלים למקסימום. נירה כהן צוברי, מנהלת מכון הפיזיותרפיה ומדריכת חדר כושר בבילינסון, מסבירה: "אנו פוגשים טווח גילאים גדול בקרב המחלימים משנות ה-30 המוקדמות ועד 80. התופעות המאוחרות יכולות להופיע במערכות שונות בגוף, כמו למשל לב, ריאה, מערכת שריר שלד ועוד. הטיפול שלנו מתמקד בתסמינים הרלוונטים של כל מטופל. הדגש הוא להקשיב לגוף יותר מהרגיל ולהתקדם בעומסי התרגול באופן איטי. צריך לוודא שלמטופלים יש יכולת דיבור רציף בזמן מאמץ ואינם נכנסים לקוצר נשימה משמעותי".
רן לוי, פיזיותרפיסט בבילינסון: "מטופלים רבים לא חוזרים לתפקוד מלא מבחינה גופנית שמתבטאת בפעולות יומיומיות או אפילו בחזרה לשגרת עבודתם. בבדיקות שערכנו מצאנו כי הסיבולת הגופנית של המחלימים ירדה משמעותית כתוצאה מהמחלה וזה התבטא בקוצר נשימה, בכאבי שרירים ועוד. כל המטופלים האלה סובלים מתסמינים שמלווים אותם גם לאחר החלמתם וכאן תפקידנו במחלקת הפיזיותרפיה להדריך אותם, להביא אותם לשיפור משמעותי ולתמוך בהם לאורך הדרך״.


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר