מרכז רפואי שניידר.צילום: זאב שטרן
מרכז רפואי שניידר.צילום: זאב שטרן

תינוקת בת תשעה חודשים איבדה את שמיעתה לאחר שנדבקה בחיידק טורף

התינוקת סבלה מדלקת קרום המוח על רקע זיהום של חיידק. טיפול מהיר של רופאי שניידר הציל את חייה, אולם בשל סיבוכי החיידק שמיעתה נפגעה באופן בלתי הפיך

פורסם בתאריך: 28.4.21 14:24

תינוקת בת תשעה חודשים איבדה את שמיעתה לאחר שנדבקה בחיידק המנינגוקוק. טיפול מהיר של רופאי שניידר הציל את חייה, אולם בשל סיבוכי החיידק שמיעתה נפגעה באופן בלתי הפיך.
התינוקת הובהלה לאחרונה למרכז שניידר כשהיא סובלת מחום גבוה. במחלק לרפואה דחופה ביצעו לה סדרת בדיקות על מנת לאבחן את הסיבות למחלת החום. בוצע ניקור מותני שהצביע על דלקת קרום המוח ובבדיקה זוהה חיידק מנינגוקוק. החיידק לרוב לא גורם לבעיות רפואיות וזאת למרות שהוא שוכן באזור הלוע והאף של מבוגרים וילדים רבים. מחלה חריפה נגרמת כאשר זן אלים של החיידק מצליח לחדור למחזור הדם ומשם לעשות את דרכו לקרום המוח.

דלקת קרום המוח על רקע זיהום של חיידק זה נקראת מנינגוקוסמיה ("החיידק הטורף"), זיהום שמהווה סכנת חיים מיידית. התינוקת הועברה להשגחה וטיפול ביחידה לטיפול נמרץ בראשותו של פרופ' אלחנן נחום, שם טופלה באנטיביוטיקה ונוזלים ולאחר יממה הועברה להמשך מעקב במחלקת ילדים א' בראשותה של ד"ר גילת לבני. עם ירידת החום חל שיפור במצבה הכללי של התינוקת והיא חזרה לשחק ולתקשר עם סביבתה, אולם אז עלה החשש בקרב הוריה והצוות הרפואי שהיא אינה מגיבה לגירוי קול. כחלק מהבירור השגרתי לאחר דלקת קרום המוח חיידקית נשלחה התינוקת לבדיקת BERA הבודקת את תגובת המוח לגירוי קולי ונמצאה ירידה ניכרת בשמיעתה בשתי האוזניים. פגיעה בשמיעה היא בין הסיבוכים השכיחים ביותר של דלקת קרום המוח שהתפתחה על רקע זיהום חיידקי, זאת כיוון שהדלקת עשויה לפגוע בעצב השמיעה. במקרים שבהם הדלקת גרמה לליקוי בינוני בשמיעה, לרוב ניתן יהיה להתמודד עם הבעיה באמצעות התאמה של מכשירי שמיעה. במקרים שבהם מדובר בליקוי שמיעה עמוק, אין זה מן הנמנע שיהיה צורך לפתור את הבעיה באופן כירורגי, באמצעות ניתוח שתל קוכליארי.

ד"ר גילת לבני. צילום דוברות מרכז שניידר

ד"ר גילת לבני. צילום דוברות מרכז שניידר

ד"ר גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' ומומחית למחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים, הסבירה: "מנינגוקוק הוא חיידק מתעתע הגורם למחלת חום שנראית כעוד "זיהום ויראלי" ופעמים רבות אין ביכולתם של ההורים או הרופא לזהות שמדובר במחלה משמעותית ולטפל מבעוד מועד. האוכלוסייה הרגישה ביותר לחלות במחלה היא תינוקות עד גיל שנתיים, אשר הם בעלי סיכוי גבוה פי עשרה לחלות מאדם בוגר מרגע החשיפה לחיידק. אני ממליצה להורים לחסן ילדיהם בחיסוני שגרה ובחיסון הייעודי לחיידק המנינגוקוק. חשוב לשים לב ובמידה ומתפתחים תסמינים שונים במערכת הנשימה העליונה, נזלת ושיעול המלווים בחום גבוה ומופיעה פריחה כתמית אדומה-כחלחלה על פני העור שאינה נעלמת בנגיעה קלה, יש להגיע בדחיפות לקבלת טיפול רפואי בבית חולים".


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר