ויולן קרסק. צילום: דוברות בילינסון
ויולן קרסק. צילום: דוברות בילינסון

אחות מומחית: ביות מלא, עוד כאב ראש או צעד מתבקש?

בבית החולים לנשים בבילינסון נותנים להורים את הזכות לבחור ב"אפס הפרדה", נוהל בו מרגע הלידה התינוק צמוד להוריו במשך כל שעות היממה. ויולן קרסק מספרת על היתרונות

פורסם בתאריך: 18.6.17 01:10

ויולן קרסק היא האחות האחראית של מחלקת יולדות ד’ בבית החולים לנשים בבילינסון. קרסק היא מיילדת ויועצת הנקה מורשת. היא למדה סיעוד בבית הספר לסיעוד שליד בית החולים בילינסון ובעלת תואר שני בחינוך. מאז שסיימה את לימודיה, היא עובדת בבית החולים במשרה מלאה. במחלקה עליה היא אחראית, מאפשרים לילוד להיות צמוד להוריו מרגע הלידה ועד לשחרורו הביתה, מה שנקרא בשפה המקצועית, “ביות מלא ואפס הפרדה”.
“מדובר במחלקה יחסית חדשה בבית החולים בילינסון, שנפתחה ביולי 2015 והייחוד שלה הוא שיש בה ביות מלא בהתאם לבחירת ההורים”, מספרת קרסק ומסבירה: “הכוונה היא שהתינוק שוהה עם הוריו 24 שעות ביממה מרגע לידתו, בחדר היולדת. למרות זאת, צריך לקחת בחשבון שבמידה ויש נסיבות רפואיות של האמא או התינוק שלא מאפשרות זאת, זה לא מתבצע. אם אין התוויות נגד רפואיות וזהו רצון ההורים, זה בהחלט אפשרי”.
יתרון נוסף לאשפוז במחלקה הזו הוא העובדה שאותה אחות מטפלת באמא ובתינוק כיחידה אחת. בביות מלא היולדת מטפלת בתינוקה 24/7 בהדרכה ובפיקוח של הצוות הסיעודי, כאשר המלווה העיקרי יכול להיות כל אדם המשמעותי ליולדת לפי בחירתה.
היתרון, כפי שמסבירה קרסק, בעיקר בלידות הראשונות, הוא שלאחר ביות מלא האמהות מגיעות הביתה עם התינוק מוכנות יותר. הן יודעות מה סדר היום של התינוק, ההנקה מבוססת יותר, נוצר קשר ראשוני עמוק יותר ובן הזוג שותף בכל התהליך. בנוסף לכך כל הטיפולים בילוד נעשים על יד מיטת היולדת, כמו למשל בדיקת הדם, שקילה וסינון שמיעה, וכל זה ללא הפרדה מההורים. “אנחנו מאפשרים נוכחות של מלווה במשך 24 שעות ביממה על מנת לעזור לה, מאחר ואנחנו יודעים שמדובר ‘במשימה לא פשוטה’”, אומרת קרסק.
היא מציינת כי נוהל אפס הפרדה וביות מלא אפשרי גם לאחר ניתוח קיסרי. במקרה הזה, מי שמלווה את התינוק הוא המלווה העיקרי שנמצא איתו בחדר בזמן הבדיקות עד שהאם מצטרפת. התינוק לא מופרד כלל מההורים שלו. לאחר הלידה הוא עובר יחד עם ההורים למחלקה ובחדר היולדת מקיימים את כל הטיפולים, החיסונים הראשונים והבדיקות, הכל בנוכחות ההורים. “אני במקצועי יועצת הנקה ומיילדת ואני רואה יתרונות רבים בכך שתינוק נמצא עם ההורים שלו”, היא מסכמת. “אני חושבת שההחלטה האם להישאר עם התינוק מיד לאחר הלידה ועד השחרור הביתה מבית החולים צריכה להיות של ההורים”.
המדור אחות מומחית הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "בילינסון"

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר