ד"ר איריס אוסטפלד. צילום: דוברות בילינסון
ד"ר איריס אוסטפלד. צילום: דוברות בילינסון

רופאה מומחית: כל מה שצריך לדעת לפני הטיול הגדול

באיזה מדינות יש התפרצות של חצבת, היכן יש את נגיף הדנגי ואיפה יש סכנת חיים. טסים לטיול בחו”ל ומבולבלים? ד”ר איריס אוסטפלד, מנהלת מרפאת מטיילים בבילינסון, עושה לכם סדר

פורסם בתאריך: 18.6.17 01:59

ד”ר איריס אוסטפלד היא מנהלת מרפאת מטיילים בבית החולים בילינסון וסגנית מנהלת מחלקה פנימית א’. ד”ר אוסטפלד היא גם יו”ר ועדת התמחות בבית החולים. היא למדה רפואה באוניברסיטת תל אביב, התמחתה במחלות זיהומיות ופנימיות בבילינסון והשתלמה במשך שנתיים בבית החולים Mount Sinai בניו יורק. בשנים האחרונות היא יועצת למחלות זיהומיות ונותנת ייעוץ למטיילים טרום נסיעה במסגרת מרפאת המטיילים בבילינסון.
“המרפאה בבילינסון קיימת כבר עשר שנים והיא מעניקה שירותים לאנשים שיוצאים לחו”ל במסגרת טיולים פרטיים או מאורגנים ולאנשי עסקים”, מספרת ד”ר אוסטפלד. “המטרה היא שכל אדם יגיע להתייעצות במרפאת המטיילים לפני הנסיעה שלו לחו”ל. כך ניתן לייצר רפואה מונעת, שתמיד עדיפה על רפואה מטפלת”.
מרפאת המטיילים פועלת בבילינסון פעמיים בשבוע, בימי שני וחמישי, בין השעות 16:00-19:00, בקביעת תור מראש. “המרפאה עוסקת ברפואה מונעת לאנשים שנוסעים לארצות העולם המתפתח”, מספרת ד”ר אוסטפלד. “צוות המרפאה המיומן נותן הנחיות התנהגותיות לגבי בטיחות אישית, בטיחות באוכל ושתייה ואמצעי הגנה מעקיצות חרקים שמעבירים מחלות שאופייניות לאזורים שונים בעולם”.
היא נותנת דוגמאות: “למשל, יש התפרצות מאוד גדולה של נגיף הזיקה, שעובר על ידי עקיצת יתושה, ובשנתיים האחרונות נפוץ מאוד במרכז ודרום אמריקה.
נגיף (Tick Born Encephalitis) TBE הוא נגיף נוסף העובר על ידי עקיצת קרציות ביערות באירופה וכן יש את נגיף הדנגי (Dengue Fever), שעובר בעקיצות יתושה ברוב מדינות העולם השלישי”.
ד”ר אוסטפלד מדגישה שקבלת החיסונים לפני הנסיעה מונעת סיבוכים שקשה לטפל בהם אחרי ההדבקה במחוללים הזיהומיים. “הייעוץ במרפאה ניתן על ידי רופאים מומחים והחיסונים על ידי אחיות מוסמכות”, אומרת ד"ר אוסטפלד ומציינת כי אנשים שמגיעים לייעוץ וחיסון, מתבקשים להביא עדות לחיסונים מהעשור האחרון, פנקס חיסוני ילדות וחיסוני מבוגרים שניתנו במרפאות השונות. זאת כי אין היום במדינת ישראל תיעוד מקיף ממוחשב על חיסונים שנתנו במסגרות השונות, כולל לשכות הבריאות, טיפות חלב ומרפאות מטיילים. היא אף ממליצה לסרוק את פנקס החיסונים, לתיעוד במידה והפנקס ילך לאיבוד.
לקראת הקיץ, הלחץ במרפאות עולה?
“ניתן לראות עליה במספר הפונים לאורך החופש הגדול וחגי תשרי ולכן אנחנו ממליצים לקבוע תור מספיק זמן מראש. בנוסף, בימים אלה משרד הבריאות המליץ לנוסעים לאירופה להתחסן כנגד חצבת, לאור התפרצות המחלה במדינות השונות, במיוחד ברומניה ובאיטליה. הפניה מיועדת לאנשים שנולדו בין השנים 1957-1977 ושלא חוסנו, ולכן מתבקשים לפנות למרפאת מטיילים לקבלת חיסון. בנוסף, יש להדגיש שילדים שקיבלו חיסון אחד בגיל שנה ונוסעים לאירופה לפני גיל שש, שהוא מועד החיסון השני, זקוקים אף הם לחיסון נוסף לפני הנסיעה למדינות הרלוונטיות. חיסונים אלה ניתנים בלשכות הבריאות ובטיפות החלב בהתאם לגיל הילד”.
ד”ר אוסטפלד מבקשת להדגיש בפני המטיילים בטיולים מאורגנים ואנשי עסקים, כי למרות שהם מתאכסנים בבתי מלון מסודרים או נוסעים לנסיעות קצרות, לא תהיה להם הגנה מספקת מפני זיהומים אם לא יחוסנו במועד המתאים. “וחשוב מכך”, היא מוסיפה, “נסיעות לאזורים שיש בהם מלריה, דורשות תשומת לב כפולה. מדובר במחלה מסכנת חיים לנדבקים בה בפעמים הראשונות. לכן, גם אנשים שנסעו בעבר וקבלו ייעוץ וחיסונים, צריכים לפנות לרופא ולקבל מרשם לטיפול למניעת הדבקה במחלה, בכל נסיעה חוזרת. אין כיום חיסון נגד מלריה אך יש כדורים למניעת הדבקה במחלה, הניטלים בזמן שהות באזור שבו יש אפשרות הדבקה. כאמור, רפואה מונעת היא התרופה הטובה ביותר”.

מדור זה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים "בילינסון"

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר