ישיבת מועצה. צילום: זאב שטרן
ישיבת מועצה. צילום: זאב שטרן

חברי המועצה צריכים לקבל שכר? הפרלמנט הפתח תקואי בעד

שאלה אחת בשבוע, והפעם: האם חברי מועצה צריכים לקבל תגמול כספי?

פורסם בתאריך: 20.6.17 11:42

יאיר קמיר. צילום: זאב שטרן

יאיר קמיר. צילום: זאב שטרן

יאיר קמיר
“בדיוק כפי שחברי דירקטוריון בגופים ציבוריים מקבלים שכר, כך גם חברי מועצת עיר צריכים להיות זכאים היות והם הדירקטוריון של הרשות. לאי התגמול יש מספר השלכות, המשמעותי ביותר היא מידת המחויבות האישית. אמנם נבחרי הציבור מחויבים לציבור מעצם המנדט אותו הם מקבלים ממנו, אך יחד עם זאת הם חייבים לקבל תגמול על הזמן והעבודה שהם מקיימים, במיוחד כשמדובר בחברי הנהלת עיר שמחזיקים בתיקים ומשמשים כראשי אגפים. אני מאמין כי במידה וחברי מועצת העיר יקבלו תגמול, בעתיד אנו גם נראה יותר נשים במועצת עיר ולא רק חמישה אחוז כפי שקורה היום. זה נובע מכך שגם היום לצערנו נטל האחריות לניהול התא המשפחתי עדיין נתפש כשייך לנשים. לדעתי חברי מועצת עיר צריכים לקבל תגמול בסכום של 1,500 שקל לישיבת מועצה ועוד 500 שקלים על ישיבת הנהלת עיר. העלות אפשר לתת לרשויות לבחור בין שתי חלופות: 1. מינוי מלוא מכסת הסגנים של ראש הרשות 2. ויתור על מינוי סגן אחד ובמקום זאת תגמול כלל חברי מועצת העיר. (קמיר הוא מבעלי בית הספר לעיצוב שיער "יאיר ורות").

חגית ויחנסקי

חגית ויחנסקי

חגית ויחנסקי
“הם צריכים לקבל שכר על זמנם, אבל אם מסתכלים על נושא ניהול העיר מנקודת מבט של ניהול עסק אז לדעתי עניין חברי המועצה בארץ דורש טיפול שורש עמוק יותר. חברי מועצה הם בעצם השרים של העיר ואי אפשר לצפות משר לעשות עבודה מושלמת כשהוא בתפקיד רק בזמנו הפנוי. לכל חבר מועצה יש עבודה בחברה אחרת או שהוא בכלל עצמאי וקשה לו ככה לתת את כל כולו לעיר. תחשבו איך זה היה נראה אם נניח שר התחבורה היה גם עובד בחברת ליסינג או משהו כזה. לכן לדעתי בכדי שהתפקיד לא יהיה פוליטי נטו ובכדי שחברי המועצה ירגישו מחויבים יותר לתפקידם צריך קודם כל לתת להם את התפקיד רק אחרי שהתחייבו לו ב־100 אחוז ואז כמובן גם משכורת שמצדיקה את כישוריהם”. (ויחנסקי היא בעלת סטודיו למחול).

עו"ד אלון וולקוביץ

עו"ד אלון וולקוביץ

אלון וולקוביצקי
“החוק החדש שאושר על ידי וועדת השרים לחקיקה ובו נקבע כי המדינה תשלם לחברי מועצות מקומיות תגמול של כאלף שקלים בעבור השתתפותם בישיבות מועצה וכן החזר הוצאות אינו מספק לטעמי והוא בבחינת לעג לרש. נבחר ציבור אשר רוצה למלא את עבודתו נאמנה חייב להיות משוחרר לחלוטין מדאגות פרנסה ופעילותו זו אמורה להיות פרנסתו העיקרית. מן הצד השני יהיה הוגן גם לציין כי לא תמיד משכורות עתק של ראשי העירייה ופרנסיה יבטיחו לנו מילוי תפקידם באופן המקצועי והראוי. חברי המועצה אוחזים בסמכות חוקית המקנה להם אפשרות לפקח, לבקר, וליזום עשייה משפטית ופרקטית לרווחת הציבור. המצב ששרר עד השינוי האחרון לפיו חברי המועצה לא היו זכאים לכל תגמול עבור נוכחות בישיבות, לא זכאים למשרד אישי, מתקשים לזכות בייעוץ משפטי בניסיונם לבקר את פעילות העירייה, אינו תקין בעליל. אי מתן כלים ותגמול הולם לחברי המועצות בישראל מביא למציאות משפטית המיטיבה עם דמויות בכירות בעירייה כמו ראש העירייה האוחז בכיסאות הכוח, וככל בעל כוח בדמוקרטיה יש להמציא מנגנונים ובלמים אשר יאזנו את כוחו אל מול מחויבותו המקצועית כלפינו. דמוקרטיה עולה כסף ועל השלטון המרכזי מוטלת האחריות המוסרית לפעול ולהביא לשינוי המציאות המשפטית הכובלת את ידיהם של חברי המועצה”. (וולקוביצקי הוא עורך דין פלילי ותעבורתי).

איציק אדורם

איציק אדורם

איציק אדורם
“חברי מועצת העיר הינם נבחרי הציבור. ישיבות המועצה הינן קבועות ומתקיימות אחת לחודש בחוק. בישיבות המועצה חברי המועצה מאשרים החלטות שונות כגון, תקציב רגיל, תקציב בלתי רגיל והחלטות מסוגים שונים. כל ההחלטות חייבות להתקבל ברוב קולות חברי המועצה הנוכחים בישיבה. גם במועצת העיר מתקיימים כללי הדמוקרטיה של קואליציה ואופוזיציה וכל החלטה חייבת לעבור ברוב קולות. חברי המועצה פועלים ללא כל תמורה כספית ולפי דעתי יש לשנות מצב זה בהקדם. תשלום שכר כפי שיקבע המחוקק יעודד הצטרפות אנשים איכותיים שיתמודדו על מקום במועצת העיר מבלי החשש לפגיעה בפרנסתם. איכות האנשים תביא לשדרוג האיכות של מועצת העיר כגוף שמנהל העיר ומקבל החלטות גורליות עבורנו התושבים בטווח של שנים רבות קדימה. אני בעד ומוטב שעה אחת קודם”. (אדורם הוא איש עסקים ופעיל חברתי).

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר