צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

מילה מהפרלמנט: מי בעד קיצור החופש הגדול?

שאלה אחת בשבוע. והפעם: האם החופש הגדול ארוך מדי?

פורסם בתאריך: 27.7.17 09:39

מוניקה כהן

מוניקה כהן

מוניקה כהן
"מאז שהייתי תלמידת בית ספר ( וזה באמת מאד מזמן) החופש הגדול ארך חודשיים. כך היה כאשר ילדי היו בבית ספר. גם במדינות אירופה זה אורכו. לא נראה לי שניתן לשנות זאת. ולא נראה לי שחובה לשנות זאת. הבעיה מתעוררת לגבי הכיתות בבית הספר היסודי. הורים שבדרך כלל עובדים שניהם, אך צריכים למצוא סידור לילדיהם. נראה לי שניסיון לשנות זאת ולקצר את החופש הגדול לחודש יגרור מאבק קשה מול ארגוני המורים, ובצדק. כי מורים עובדים קשה מאד המשך שנת הלימודים. לדעתי צריך "לנקות" חופשות באמצע השנה כגון איסרו חג למיניהם, ניתן לקצר את חופשות סוכות, חנוכה ופסח. אילו היה ניתן סבסוד לקייטנות ואילו היו קייטנות גם בחודש השני של החופש הגדול, העומס על ההורים היה נסבל".  (כהן היא יו"ר עמותת פתח תקווה זה אני)

חגית ויחנסקי

חגית ויחנסקי

חגית ויחנסקי
"תלוי את מי שואלים, ברור שלהורים עובדים החופש ארוך מידי כי למצוא סידור לילדים לתקופה של חודשיים זה משימה בפני עצמה ועסק לא זול בכלל, אבל אם תשאלו את הילדים ברור שהם יאמרו שזה לא מספיק. אל לנו לשכוח שגם אנחנו היינו פעם ילדים ותקופת החופש הגדול היתה התקופה הכי מאושרת בילדות שלנו, אז עם כל הקושי הגדול שלנו למצוא תעסוקה לילדים בואו נזכור שגם להם קשה בבית הספר במהלך השנה וגם מהם יש דרישות תובעניות ומבחנים קשים, גם הם חיים במתח בדיוק כמונו המבוגרים, החופש הזה מזכיר להם שהם עדיין ילדים. המינוס בחופש הזה הוא הלילות שלא נגמרים, הייתי שמחה יותר אם בשעה מסויימת הרשויות היו מחייבים את בני הנוער להיות בבית. ממש לא צריך לקצר את החופש הגדול, אין צורך לשנות סדרי עולם שעובדים טוב כבר עשרות שנים, אותי לימדו שאם משהו לא מקולקל אין צורך לתקן". (חגית ויחנסקי היא בעלת סטודיו למחול)

צילום אילוסטרציה

צילום אילוסטרציה

אייל אחיאל

אייל אחיאל

אייל אחיאל
"אני חושב שצריך להפריד את נושא החופש הגדול בין בתי הספר היסודיים לבין החטיבות והתיכונים. ילדים בחטיבות ובתיכונים כבר לא צריכים את ההורים שישגיחו כמו על ילדי היסודי, הקייטנות לא ממש מעניינות אותם וזו הזדמנות למפגשים חברתיים בניהם שבדרך כלל מתקיימות בערבים. לילדים אלו החופש הגדול זו הזדמנות לנפוש וליהנות לאחר הבגרויות והלחץ שעברו במשך השנה ולחלקם להתכונן לשנה שתבוא. אני חושב שאת החופש הגדול יש לצמצם לילדי בתי הספר היסודי.  עלו כמה פעמים רעיונות על הדרך והתקופה והגיע הזמן לבסס את זה על תוכנית שתשלב את החופשה בין חודש אוגוסט לחופשות החגים שלאחר תחילת הלימודים בראשון לספטמבר, למצוא את הדרך להעסיק את הילדים האלו בחודש יולי במלואו במסגרות חינוך שונות. קיימות הקייטנות עד כיתות ג' אשר משלבות חצי יום פעילות, גם אם ההורים קוראים לזה פעילויות "בייבי סיטר" עדיין זה נותן מענה ראוי, לדעתי משרד החינוך חייב לבנות תוכנית בשילוב עם הרשויות למציאת תוכנית לכל חודש יולי ולהשאיר את חודש אוגוסט כולו לטיולי משפחות". (אייל אחיאל הוא יו"ר הנהגת בית הספר נעמי שמר עוסק באבטחת מידע)

צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

שלום קוטלר. צילום זאב שטרן

שלום קוטלר. צילום זאב שטרן

שלום קוטלר
"החופש לאדם נועד לפורקן אישי המצטבר במשך השנה. לפי עניות דעתי החופש הגדול הוא הבסיס הטוב ביותר למיפגש משפחתי. מצד שני אורך החופש הוא גם גורם שלילי ומכביד. המדינה חייבת להיערך למרכזי בילוי ולדאוג לשעות הפנאי של האזרחים. דבר הגורם להעמסה כלכלית גבוהה הן למשק והן לבית.  החופש הארוך מדי גם גורם לחיכוך ולשחיקה משפחתית. חייבים למצוא איזונים בין הצורך בחופש ובין אורכו. לכן צריך לקצר את החופש ולהתאימו מצד אחד לצורכי המשפחה והיחיד ומצד שני לצורכי המשק וכמובן לכלול בתוך חשיבה זו גם את צורכי בית הספר והמורים". (קוטלר הוא חבר מועצה לשעבר פעיל חברתי)

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר