מעיין גלבוע צילומים שירן גולובנוב
מעיין גלבוע צילומים שירן גולובנוב

"אני אוהבת להכין מנות מהירות"

למעיין גלבוע, מאמנת ומנחת הורים, אין זמן - אז היא מתחברת לבישול מהיר במטבח. את האהבה לחום המטבח קיבלה מאמה שמבשלת "יוצא מגדר הרגיל"

11.10.18 15:56

על עצמי: מעיין גלבוע, בת 35, ילידת פתח תקוה. נשואה לאסף, שהגיע מבאר שבע ואמא לאופיר בת החמש ולאריאל בן שנתיים וחצי. מאמנת ומנחת הורים.

רקע בעיר: "מערכת היחסים שלי עם העיר היא אמביוולנטית. מצד אחד אני כאן מאז ומתמיד אני חושבת שהמיקום שלה מצוין ויש לה כל כך הרבה אפשרויות, יחד עם זאת לתחושתי לא מממשים את מה שחשוב, כמו חינוך, תשתיות, תחבורה ציבורית. אנחנו רחוק רחוק אחרי ערים אחרות, וחבל. כל המשפחה שלי גרה פה, וזה היתרון הכי גדול".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "האהבה למטבח הגיע מאמא, שאופה ומבשלת דברים יוצאים מגדר הרגיל".

שף/קונדיטור אהוב? "אמא שלי. היא מבחינתי השפית האהובה עליי".

מהי המנה האהובה עלייך? "מרק תימני כמובן. בכל יום חמישי מכינים קבוע ובכלל הריח שלו מזכיר לי בית, משפחה".

תבלין אהוב? "חווייג' ותבלין נוסף סודי שסבתא שלי מכינה ונותנת למשפחה".

בישול או אפייה? "מבחינתי, ברור שבישול שהוא ספונטני ואפשר ליצור מה שרוצים ולא חשוב אם קצת פחות או קצת יותר. אפייה זה מדויק מידי בשבילי".

מה בתפריט ביום שישי? "דג ברוטב או סלמון בתנור, קציצות ברוטב, בשר, שניצלים, צ'יפס בתנור, שעועית בטריאקי, מוקפץ ירקות ועוף. בחורף חובה חובה מרק כלשהו – בכל פעם משהו אחר, מה שבא. וכמובן כשיש אורחים, אז גם וגם".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "אני לא ממש זוכרת. בטח שניצל או קציצות".

מה המומחיות שלך? "המומחיות שלי היא ליצור במעט זמן הרבה דברים – או מנות מהירות. הכי קל כדורי בשר ופסטה, שהילדים מלקקים את הידיים".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "אני לא אוהבת עגבניות, אז לא אוכלת סלטים עם עגבניות. לא אסכים להכין דג שלם: זה מלחיץ אותי. אז אני מביאה לאמא שלי".

מתכון לשבת

כדורי בשר ופסטה

כדורי בשר ופסטה

המצרכים לרוטב:
חצי קילו בשר טחון עוף
חצי קילו בשר טחון הודו
1 קישוא
1 בצל בינוני
2 קופסאות רסק עגבניות
רבע כוס קטשופ
חצי כוס צ'ילי מתוק
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מגרדים קישוא ובצל בקערה וסוחטים את הנוזלים. מוסיפים את הבשר הטחון, עם מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים יחד. נותנים לזה לעמוד קצת, בזמן הכנת הרוטב.
בסיר שטוח, שמים את שתי קופסאות רסק העגבניות, מוסיפים רבע כוס קטשופ וחצי כוס צ'ילי מתוק. נותנים לזה להתבשל.
מכינים כדורים עגולים, לא גדולים מידי ולא קטנים מידי ומכניסים לסיר. בשלב מסוים כשנגמר המקום, ניתן לשים אחד על השני.
כשהכל מוכן, סוגרים את הסיר, ומערבבים. מאוד חשוב שהרוטב יכסה את הכדורים.
מבשלים כחצי שעה עד 45 דקות, תלוי בגודל הקציצות.
בסיר נפרד מכינים פסטה, עדיף ארוכה, מגישים בקערה עם הרוטב וכדורי הבשר מעל.

בתיאבון!
שבת שלום

כל הידיעות החמות בעיר אצלך במייל

, תודה על הרשמתך.
עתה אשר את קבלת הדיוור במייל וקבל את הידיעות החמות בעיר למייל שלך

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר