מדור אוכל, רעות דהן
מדור אוכל, רעות דהן

"אני מומחית לשקשוקות. יש לנו מתכון מיוחד"

כבר 10 שנים שרעות דהן הפכה את התחביב למקצוע ונכנסה כשותפה בפלאפל גוזל וציונה. לכם היא מכינה גולאש בסגנון חופשי

פורסם בתאריך: 14.3.19 19:54

על עצמי: רעות דהן, תושבת פתח תקוה ושותפה ב"פלאפל גוזל וציונה" בעשר שנים האחרונות. "מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד אהבתי את המטבח ולבשל וידעתי שבשלב כלשהו זה יהפוך מתחביב לסוג של מקצוע", היא אומרת. "אני מאוד אוהבת פלאפל ושקשוקה, גם להכין וכמובן לאכול".

רקע בעיר: "נולדתי בפתח תקווה וכל החיים אני מתגוררת בעיר. אני מאוד אוהבת אותה ולא הייתי עוברת לשום מקום אחר. אני מכירה את כולם, והיא עיר מרכזית שקרובה לכל מקום".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאימא שלי. בתור ילדה, הייתי עומדת ומסתכלת איך היא מבשלת, שואלת שאלות ולומדת".

שף אהוב? "משה שגב. הוא עממי, חביב מאוד, מדבר לכל הקהלים והאוכל שלו טעים".

מהי המנה האהובה עלייך? "אני אוהבת לא מעט דברים, אבל בעיקר טבית של שבת חורפית".

בישול או אפיה? "בישול. זה הרבה יותר מעניין אותי".

תבלין אהוב? "בהרט. הוא מוסיף טעם נהדר ואני משתמשת בו בהרבה מהבישולים שלי".

מה בתפריט יום שישי? "בצהריים אנחנו אוכלים סביח אצל אימא שלי כל המשפחה המורחבת ובשישי בערב אני מבשלת החל מעוף בתנור ותפוחי אדמה, בשר לסוגיו, אורז, בורקסים ועוד".

מנה ראשונה שהכנתי בחיי? "אורז לבן".

מה המומחיות שלי? "פלאפל ושקשוקה. יש לנו את המתכון המיוחד שלנו וכבר הפכתי למומחית בו".

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "אוכל לא כשר".

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מתכון לשבת

גולאש בסגנון חופשי

מדור אוכל. גולאש בסגנון חופשי. צילום מתן שופן

צילום: מתן שופן

המצרכים:
1/2 קילו בשר (כתף מספר 5 או שריר מספר 8) חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 גזרים פרוסים למקלות דקים

תבלינים:
כף וחצי פפריקה מתוקה
חצי כפית חוויאג'
מלח
כף מרק עוף
כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:
1. שוטפים את הבשר היטב, מרתיחים אותו פעם ראשונה. לאחר מכן שוטפים פעם נוספת ומרתיחים פעם שנייה, עד לריכוך מלא כשעתיים.
2. בסיר נפרד, מטגנים את קוביות שני הבצלים הגדולים ואת שלושת הגזרים החתוכים למקלות דקים. את הבשר חותכים לרצועות קטנות במיוחד ואז מוסיפים לבצל. מתבלים עם פפריקה מתוקה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים מים רותחים עד גובה הבשר ולאחר הרתיחה מוסיפים את החוויאג', מלח, מרק עוף ורסק עגבניות. מבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות נוספות.
4. אפשר להגיש עם אורז לבן.

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר