שירה פרטמן
שירה פרטמן

"אצלנו בבית אבא שלי היה יותר דומיננטי בתחום הבישול". סודות מהמטבח של שירה פרטמן

השף חיים כהן מרגיע אותה. רק אחרי שהתחתנה התחילה לבשל. לעולם לא תסכים לאכול או להכין גפילטפיש. ביקור במטבח של שירה פרטמן

פורסם בתאריך: 27.7.17 22:22

על עצמי: שירה פרטמן, קוסמטיקאית פרא רפואית, בת 36, נשואה ואמא לילדה בת שנתיים ותשעה חודשים. "גדלתי בבית עם אמא קוסמטיקאית ומגיל צעיר ינקתי מאמא שלי נעמי עזר את התחום", היא מספרת ומוסיפה באהבה "למדתי ממנה את כל הסודות וכל הטיפים". שירה, מתמחה בטיפולי פנים, שיקום העור ועברה את כל המסלול המלאה של חווה זינגבויים. "אני מטפלת בחומרים שלה ומאוד אוהבת לטפל בעיקר בטיפולי אנטי אייג'ינג לעור בוגר, טיפולי הבהרה ובעור שיש לו בעיה של אקנה מסיבות שונות, הרמת ריסים, טיפולי יופי ועוד", היא אומרת. "יש לי בקליניקה מכשור מתקדם והתחלתי לעבוד עם רופאה שנותנת מענה לעור שצריך הזרקות כמו בוטוקס וכדומה".

רקע בעיר: "נולדתי בפתח תקווה וכיום אני גרה בנווה גן. בילדות שלי התגוררתי בשכונת עין גנים ובנווה עוז והייתה תקופה שגרתי בתל אביב. אני מאוד אוהבת את העיר, מאוד מחוברת למשפחה שלי ולשמחתי העיר שלי מאוד התפתחה בשנים האחרונות ויש בה הכול".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "בצעירותי פחות התחברתי למטבח. אצלנו בבית אבא שלי היה יותר דומיננטי בתחום הבישול והוא זה שהיה שמבשל. אחרי שנישאתי באופן טבעי יותר התחברתי למטבח, נולדה לי הילדה ואני מבשלת ומכינה לה".

שף אהוב? "חיים כהן. הוא משרה רוגע ומאוד נעים לראות ולשמוע אותו".

מהי המנה האהובה עלייך? "ממולאים. זה משהו שאני אוהבת לאכול וגם הילדה שלי מאוד אוהבת. כשהתחתנתי לא ידעתי להכין את זה ולמדתי את זה מאבא שלי ומאז זה תפריט קבוע אצלנו בבית".

תבלין אהוב? "פפריקה. מתאימה כמעט לכל תבשיל".

בישול או אפייה? "בישול. בגלל שזה פחות מדויק מקונדיטוריה ואפייה".

מה בתפריט ביום שישי? "ביום שישי אנחנו אוכלים פעם בשבועיים אצל ההורים ופעם בשבועיים בבית. בבית זה בדרך כלל עוף בתנור, מרק, ממולאים, כל פעם משהו אחר".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "רולדת בשר. היא יצאה מאוד מוצלחת".

מה המומחיות שלך? "יש כמה דברים כמו הממולאים, אורז, עוף בתנור".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "גפילטפיש".

הממולאים של שירה

הממולאים של שירה

מנה לשבת: ממולאים

המצרכים:

8 פלפלים צבעונים/עגבניות

500 גרם בשר בקר טחון

1 כוס אורז לא מבושל

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום גדולות קצוצות

1 כפית בהרט

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית חוויג' למרק

מלח לפי הטעם

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

המצרכים לרוטב:

5 עגבניות גדולות

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות גדושות של רסק עגבניות

כפית סוכר

מים בהתאם לצורך

אופן ההכנה:

בסיר גדול מטגנים את הבצל החתוך דק עד הזהבה, מוסיפים את השום לעוד דקה. מכניסים את הבשר ומתבלים. כעבור מספר דקות, מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומטגנים לעוד מספר דקות. בסיר נפרד, רחב ונמוך, מטגנים עגבניות מגורדות בשמן זית, מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מביאים לרתיחה ומתבלים. מכינים את הירקות, חותכים לפלפלים והעגבניות את החלק העליון (זה נראה כמו מכסה) ומנקים את התוכן שלהם. ממלאים את הירקות עד כ3/4, לא דוחסים על מנת שיישאר לאורז מקום לתפוח. מכניסים לסיר עם הרוטב ומעל מניחים מספר כפות של רוטב ומכסים עם המכסים של הירקות ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את הגז ומבשלים עוד כשעה, שעה וחצי, עד שהבשר והאורז מבושלים. במהלך הבישול, ניתן להרטיב מידי פעם את הירקות מהרוטב, על מנת שהאורז לא ייצא יבש.

בתיאבון
שבת שלום

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר