איילת אורי
איילת אורי

"אני ממש לא אוהבת את ריח עוגות השמרים". סודות מהמטבח של איילה אורי

היא אוהבת לבשל לבני משפחתה. היא דיאטנית עם בת צמחונית ובן שאוכל בשר והחיים במטבח לטעמה מלאים אילתור. ביקור במטבח של איילה אורי

פורסם בתאריך: 4.8.17 11:53

על עצמי: איילה אורי, בת 50, אמא לשני ילדים, מתגוררת בשכונת פסגות אפק בראש העין. דיאטנית קלינית במקצועה. בעלת עסק לשוקולד שנקרא "סוויט רואו". "בתור דיאטנית אני מחפשת וממליצה על מזונות בריאים", היא מספרת, "חלק מהדרך שלי הייתה להאיר את התחום שנקרא 'רואו פוד', שהוא אוכל ללא בישול וללא אפייה כדי לשמור על כל המרכיבים. לפני כמה חודשים התוודעתי למוצרי השוקולד והקקאו. התחלתי לייצר פרלינים של שוקולד שהוא טבעוני ללא בישול וללא אפיה או קלייה של הקקאו, וכך הוא שומר על כל מרכיביו. מבחינת הטעם הוא ממותק בסירופ מייפל טבעי ואורגני. הבסיס הוא שוקולד 70 אחוז קקאו והיתר הוא הסירופ. כל ההתעסקות הזאת מאוד משמחת אותי. מרגישים את ההשפעה של השוקולד תוך זמן קצר יותר כי יש בקקאו חומרים שמשפרים את מצב הרוח".

רקע בעיר: "הגעתי לעיר לפני 21 שנה כשהבת שלי הייתה תינוקת. הגעתי ממושב בדרום שנקרא נאות הכיכר. הגענו בעקבות הלימודים של בעלי לשעבר ואני נשארתי בה עד היום. אני חושבת שהפיתוח מאוד תורם לעיר ואני שמחה לגור בעיר ובשכונה ולהכיר אוכלוסייה חדשה".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "זה הגיע מאמא ומסבתא. וגם בעצמי גיליתי שיש לי כישרון בתחום הזה שלא היה לפני כן. גיליתי שאני מצליחה בזה וגם יוצא לי טעים ואני נהנית מזה".

שף / קונדיטור אהוב? "יש בלוג שאני מאוד אוהבת של ניקי בי, שהמתכונים בו הם מאוד קלים להכנה ולא צריך מרכיבים מסובכים".

מהי המנה האהובה עלייך? "בזמן האחרון אני מאוד מתפעלת מכל הנושא של הקטניות שהגיעו להיות נגישות מאוד. יש למשל פסטות מעדשים כתומות שהיא מאוד בריאה וטעימה ואני מכינה אותה הרבה בזמן האחרון".

בישול או אפיה: "אני מעדיפה יותר לבשל. אני חושבת שהבישול בא לי יותר בקלות ויש יותר מקום ליצירתיות. בבישול אפשר לאלתר באותו הרגע".

תבלין אהוב? "אני מאוד אוהבת הל. אני משתמשת בו בתבשילי בשר מסוימים ואני שוקלת גם לשלב אותו בתחום השוקולד".

מה בתפריט ביום שישי? "אני תמיד צריכה להכין גם בשרי וגם צמחוני כי יש לי בת צמחונית ובן שאוכל בשר. אני מכינה לרוב חזה עוף או הודו כי הוא יותר בריא. בתחום הצמחוני אני מכינה מתכונים למשל בסגנון הודי או לזניה צמחונית".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "אני זוכרת שהכנתי אנטיפסטי, שאלו ירקות בתנור. זה יצא טוב כי זה מאוד פשוט וגם מאוד טעים".

מה המומחיות שלך? "המומחיות שלי לדעתי זה מוקפצים אסייתים שמקפיצים בתוך ווק, וכדיאטנית אני שמה לב לכמות הסוכר שיש ברטבים האסייתיים ומשתדלת לשים תחליפים יותר בריאים".

מה המנה הכי מוזרה שאי פעם הכנת? "ניסיתי בעבר לעשות מילוי לפרלינים שמורכב מחמאת אגוזי לוז ודבש. זה היה רך מידי והפרלינים התפרקו".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "אני ממש לא אוהבת עוגות שמרים, זה פשוט לא טעים לי ואני לא אוהבת את הריח במהלך האפייה. אני טועמת לעיתים רחוקות, אך אני לא אוהבת. בנוסף, אני גם לא אוכלת מאכלים חריפים".

משקה מאקקאו נא

משקה מקקאו נא

מתכון מקקאו נא:

המצרכים לכוס אחת:
1-2 כפיות אבקת קקאו, לפי החוזק הרצוי (רצוי אורגני)

כפית אבקת מאקה (לא חובה)

רבע כוס מים/חלב/סויה/שקדים קר או חם

כפית עד כפית וחצי סוכר חום אורגני

אופן ההכנה:

לשים בכוס או ספל את אבקת הקקאו לפי החוזק הרצוי בתוספת כפית אבקת מאקה. להוסיף מעט מים או חלב/ חלב סויה/אורז/שקדים חם או קר ולערבב עד לקבלת עיסת קקאו סמיכה. בשלב זה ניתן להוסיף סוכר חום אורגני.
להמשיך למלא את הכוס במים או חלב עד לכמות הרצויה ולערבב היטב. כאשר הכוס מלאה, ניתן לחמם אותה במיקרוגל ל- 30 שניות, להוציא ולערבב, ולהכניס לחימום של עוד 30 שניות. ניתן גם למלא עד מחצית הספל בנוזל קר, ואת המחצית השניה במים חמים מבר מים או מקומקום, כך שהטמפרטורה של המשקה תהיה פושרת.

בתיאבון

שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר