הסברינה של ענת זנזורי
הסברינה של ענת זנזורי

אוהבים סברינה? צפו בענת זנזורי מלמדת אתכם להכין בעזרת מתכון מיוחד

פורסם בתאריך: 27.5.20 15:00

"חג שבועות כמו הרבה חגים אחרים, הוא סיבה טובה עבורי לשתף את התושבים והחברים במתכונים טעימים שיוסיפו מתיקות לחיים", אומרת חברת המועצה ענת זנזורי, שמלמדת כאן בסרטון כיצד להכין עוגת סברינה טעימה לחג. "שבועות ייחודי יותר משום שזה החג שבו קיבלנו את התורה והערכים היהודיים. כנבחרת ציבור, חשוב לי מאוד להיות בקשר עם התושב, לעזור, לייעץ וכשצריך גם לשתף בדברים טובים. כולנו גדלנו על המאכלים האותנטיים של ההורים והסבתות שלנו ונראה שהיום יותר מתמיד דווקא בני הנוער גילו מחדש את נפלאות המטבח ואת היכולות שלהם לבטא את כישוריהם, במיוחד כיום בעידן היוטיוב והמדיות השונות. אני רוצה לאחל בהזדמנות זאת חג שבועות שמח לכל תושבי פתח תקוה".

המתכון:

המצרכים לסברינה:
125 גרם ביצים
75 גרם שמן
25 גרם סוכר
4 גרם מלח
337 גרם קמח
175 גרם מים פושרים
13 גרם שמרים יבשים

לרוטב:
500 סמ"ק מים
250 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
פלחי תפוז

לקצפת:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
"מכניסים לקערה ביצים, שמן וסוכר. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה, ערבול קל. מוסיפים את השמרים ולאט לאט את הקמח והמים לסירוגין ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים כשתי דקות.
את העיסה מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתבנית שקעים. מתפיחים כ- 20 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפייה עד שהסברינה בצבע זהוב.
הכנת הרוטב: מרתיחים את המים, הסוכר, תמצית הווניל ופלחי התפוז. לאחר שהסברינות התקררו, מורידים מהסברינה חתיכה מהחלק העליון ומעבירים אותן לסיר עם הרוטב. מכניסים את הסברינות למקרר, להתייצבות.
הכנת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד להתייצבות. מעבירים את הסברינה לצלחת וממלאים בקצפת ומגישים.


הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו


אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר