מתכון לסלט פסטה ברילה, צילום לירן קפל יחצ ברילה
מתכון לסלט פסטה ברילה, צילום לירן קפל יחצ ברילה

התחלתם כבר להתארגן לפסח? קבלו מתכון אביבי ומרענן

מתכון אביבי וחגיגי לארוחות בחג הפסח, או בכלל: סלט פסטה מרענן עם עגבניות שרי וגבינת פטה המשלב טעמים ים-תיכוניים.

פורסם בתאריך: 8.4.25 10:56

פסח כבר כאן, ואין דרך טובה יותר לפתוח את חג האביב עם מנה מרעננת, קלילה, ומעוררות תיאבון: סלט פסטה מרענן, עם עגבניות שרי וגבינת פטה. מדובר במנה חלבית, חגיגית, המשלבת טעמים ים-תיכוניים. המתכון מבוסס על פסטה פוזילי איכותית, בשילוב של עגבניות שרי, שעועית ירוקה, גבינת פטה ורוטב פסטו עשיר – היוצר מנה צבעונית, חגיגית וטעימה במיוחד. מתאים גם לכל השנה.

מצרכים (ל-4 מנות):
• 250 גרם פסטה פוזילי של ברילה – כשר לפסח
• 1.5 כוסות עגבניות שרי חצויות
• 1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות
• 1 כוס גבינת פטה מפוררת
• 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
• 3 כפות פסטו בזיליקום
• 2 כפות שמן זית
• מיץ מחצי לימון
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1 שן שום כתושה (אופציונלי)
• חופן עלי בזיליקום
• אופציונלי בהגשה: צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
1.מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
2.חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים עם מלח במשך 2-3 דקות עד שהיא מתרככת מעט, מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. לאחר 3 דקות מסננים שוב וחוצים את התרמילים.
3.בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת, השעועית הירוקה, עגבניות השרי, הבצל הסגול, עלי הבזיליקום וגבינת הפטה.
4.מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה מערבבים את הפסטו, שמן הזית, מיץ הלימון, שום (אם משתמשים), מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
5.יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
6.להגשה, ניתן לפזר מעל צנוברים קלויים לתוספת קראנצ’יות וטעם עשיר.

באדיבות ענת לבל, סטייליסטית מזון למותג ברילה.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר