אלינור מאיר
אלינור מאיר

אוכל: סודות מהמטבח של אלינור מאיר

אלינור מאיר הגשימה חלום ישן ומאכילה לקוחות. אבל באותה מידה היא תמיד אהבה להאכיל את בני המשפחה שלה. ויש גם מתכון לטבית משודרג

פורסם בתאריך: 26.11.17 08:51

על עצמי: אלינור מאיר, בת 37, תושבת שכונת אם המושבות, אמא לשלושה בנים ונשואה למאיר, היא בעלת העסק "המטבח של אלינור", עסק לקייטרינג חלבי פרטי של עד 150 איש. "מאז ותמיד אהבתי לבשל ולהכין אוכל והחברות שלי והשכנים וכל מי שקרב אלי, תמיד דחף אותי לעשות אוכל ולמכור אותו. תמיד כשהייתי מתארחת, הייתי מביאה משהו איתי ולכן בשלב כשלהו, החלטתי להפוך את התחביב למקצוע".

רקע בעיר: "במקור אני ממעלות שבצפון ובגיל 20, עברתי לפתח תקווה. התגוררתי כאן עם אחי הגדול, הכרתי את מאיר בעלי, עזבנו את העיר ובסופו של דבר חזרנו. לאם המושבות הגענו לפני כמעט 10 שנים ואנחנו מאוד אוהבים אותה ואת העיר. הכל נוח, קרוב לנו והיום אני לא רואה את עצמי עוברת לגור במקום אחר".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח: "מאז שהייתי קטנה אהבתי לעזור לאמא שלי לבשל. אמא שלי מספרת, שכבר כשהייתי בבית ספר יסודי, הייתי מכינה לאחים של סנדוויצ'ים בבוקר. עד היום החברים של האחים שלי צוחקים על זה, שתמיד הם אהבו לבוא אלינו בצהריים, כי תמיד אלינור בישלה. גם היום אני אוהבת ללמוד מתכונים חדשים ואוהבת אוכל. אני מבלה המון במסעדות ודברים שטעמים לי, אני מנסה גם להכין בבית".

שף/קונדיטור אהוב: "שרון כהן, ממסעדת 'שילה' בתל אביב".

מהי המנה האהובה עלייך: "אני הכי אוהבת ממולאים, בכל הווריאציות".

תבלין אהוב: "כמון, אני עיראקית".

בישול או אפייה: "בישול".

מה בתפריט ביום שישי: "התפריט משתנה. חייב להיות מבחר גם אם זה רק אנחנו, למרות שאנחנו מארחים המון משפחה וחברים. מנה ראשונה דג או חריף או בתנור, תלוי מה האורחים, מנת עוף, מנת בשר, תוספות עלי גפן ממולאים, קובות מטוגנות/בתנור".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת: "חביתות. אבל מנה רצינית: פסטה בולונז".

מה המומחיות שלך: "טבית של העיראקים. יש לי גרסה קלה יותר והטעם אותו דבר".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "מוצרים קפואים: שניצל מוכן, פיצות, בצקים מלאים שומן ועוד".

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מתכון לשבת: טבית משודרג

טבית משודרג מתכון של אלינור מאיר

המצרכים:

4 כרעים חתוכים ונקיים
4 כוסות אורז שטוף
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לחצאים
5 עלי דפנה
5 פלפל אנגלי
5 תרמילי הל פתוחים
2 מקלות קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כ-10 כוסות מים

אופן ההכנה:

בסיר גדול שיכול להיכנס לתנור, שמים את העופות יחד עם כל התבלינים. שופכים מים חמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים משהו כמו 30 דקות. בודקים טעמים ואם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל ופפריקה. הרוטב צריך להיות ממש אדום.

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ונותנים לאורז לספוח אליו את הנוזלים.
ברגע שהאורז ספח את הנוזלים מכבים את האש, מכסים את פתח הסיר בנייר כסף מתחת למכסה ומכניסים לתנור ללילה על 150 מעלות או על פלטת שבת.

בתיאבון

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר