חדשות טובות לתושבי פתח תקווה: הוועדה למתחמים מועדפים לדיור החליטה לאחרונה להפקיד את תכנית ההתחדשות סביב תחנת "מטרו מזרח פתח תקווה – סירקין".
התכנית, שקודמה בשיתוף הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, גובלת ברחובות הרב עובדיה יוסף, עין גנים מדרום וממערב, וקיבוץ גלויות וריבלין מצפון. התכנית מתפרסת על שטח של כ-152 דונם ומציעה הריסה של מבני שיכון ותיקים ובניית בניינים חדשים עם מרחבים מוגנים, בשילוב דירות קטנות לזוגות צעירים, שטחי מסחר ותעסוקה, הקצאות לצרכי ציבור, והקצאת שטחים חדשים למוסדות ציבור ופארקים ציבוריים.
במסגרת התכנית ייהרסו 36 בניינים בהם יש כיום 597 דירות. בבניינים החדשים שייבנו יהיו 2,214 דירות. בנוסף, התכנית כוללת את פיתוח האזור מסביב לתחנת המטרו – תוספת מערך שטחים ציבוריים תוך חיזוק ההליכתיות בשכונה לצד תפקוד מערכת התנועה והשבילים בכדי להנגיש את תחנת המטרו לתושבי המתחם, השכונות מסביב ושאר העיר.
התכנית תשדרג באופן משמעותי את המרחב כולו תוך מתן דגש על המרחב הציבורי שיהיה נעים, זמין ונגיש יותר תחבורתית.
לחצו כאן לחוברת הסבר >> https://www.petah-tikva.muni.il/books/petah-tikva116-2/
ראש העירייה, רמי גרינברג, מסר: "לאחר שנים רבות של ציפייה הדיירים יזכו להיכנס לדירה חדשה ומודרנית עם מרחב מוגן".





תגובות