חבר המועצה הרב אליהו ברוכי מסיעת יהדות התורה הפך ביום רביעי האחרון לחבר כנסת מן המניין בכנסת ה-25 לאחר שנכנס אליה במסגרת החוק הנורווגי. בכך הוא הופך לחבר הכנסת השביעי מפתח תקוה אחרי שרת הקליטה לשעבר פנינה תמנו שטה מהמחנה הממלכתי, רון כץ מיש עתיד, יבגני סובה מישראל ביתנו, חנוך מילביצקי מהליכוד ושני חברי כנסת מש"ס – משה ארבל והרב אוריאל בוסו, סגן יו"ר הכנסת.
ברוכי, בן 46, אב לשבעה ילדים ומתגורר במרכז העיר. הוא כיהן במועצת העיר בפתח תקוה מטעם יהדות בתורה משנת 2008. בתור חבר מועצה הוא עסק בקשת רחבה של נושאים, ובעיקר בנושא החינוך ומוסדות הדת. בזמנו סיפר כי בחינוך הייתה התפתחות ענפה של ציבור חרדי ותורני במרכז העיר וכי הוא ליווה את ההתפתחות הזאת ברמה היומיומית.
מאז הכנסת ה-21 ברוכי מוצב, באופן קבוע, גם במקום העשירי ברשימת יהדות התורה לכנסת. מאז הכנסת ה-23 הוא גם כיהן באופן חלקי כחבר כנסת. בבחירות האחרונות קיבלה המפלגה שבעה מנדטים וברוכי נשאר בחוץ, אך שלושה חברי כנסת התפטרו במסגרת החוק הנורווגי והוא נכנס לכנסת. ב-15 בספטמבר 2020 עם התפטרות יעקב ליצמן מהממשלה וחזרתו לכנסת, חברותו של ברוכי בכנסת נפסקה. לאחר כחודש, חזר לכנסת, בעקבות התפטרותו של חבר הכנסת אליהו חסיד. גם לכנסת ה-24 הוא נכנס בעזרת החוק הנורבגי, כל עוד הממשלה הקודמת המשיכה לכהן, אך עם הקמת ממשלת ישראל ה-36 בראשות נפתלי בנט, הסתיימה כהונתו בכנסת.
גם בבחירות לכנסת ה-25 לא נכנס ברוכי לכנסת מכיוון שמפלגתו זכתה רק בשבעה מנדטים. אולם, כאמור, בזכות החוק הנורווגי התפטרו שלושה חברי כנסת מיהדות התורה מהכנסת על מנת לכהן כשרים ובכך אפשרו את כניסתם של הבאים אחריהם בתור, ובהם ברוכי, לכנסת.
"ברוך השם נכנסתי לכנסת ביום רביעי האחרון", מסר ברוכי למלאבס השבוע. "אני מתכוון לקדם דברים, אבל מוקדם עדיין לדבר על כך ואשמח לדבר בהמשך".
תגובות