השטח עליו יוקם המקווה מרחפן. צילום: אילן שתיוי
השטח עליו יוקם המקווה מרחפן. צילום: אילן שתיוי

תושבי פסגות אפק נגד המקווה המתוכנן: “אנו מתנגדים להליך הלא תקין”

התושבים הבהירו: ההתנגדות להקמת המבנה אינה נובעת ממניעים דתיים. השבוע גייסו מעל ל-40 אלף שקל למימון הוצאות משפטיות. העירייה: “שטח המקווה צומצם משמעותית”

פורסם בתאריך: 23.6.17 00:06

תושבי שכונת פסגות אפק גייסו השבוע מעל ל- 40 אלף שקלים אשר ישמשו אותם למימון עורכי הדין שגוייסו לטובת המאבק שלהם במקווה המתוכנן לקום בשכונה. בכך השלים מטה המאבק את הסכום הנדרש להליך המשפטי בו הם מתכוונים לנקוט. התושבים ומטה המאבק טוענים כי הקמת המקווה, בגודלו המתוכנן בשכונה, אינה עומדת עם צרכי האוכלוסייה ולכן הם יוצאים למאבק.
מדובר במאבק מתמשך של תושבי השכונות החדשות נגד הקמת המקווה. תחילתו של המאבק היה נגד תכנונו המקורי, בגודל של 1000 מ”ר, מה שזיכה אותו בכינוי מגה מקווה. לאור ההתנגדות החליטו בעירייה ולהקטין את גודלו, תחילה ל-800 מ”ר, וכעת ל-390 מ”ר.
בפניה של מטה המאבק לתורמים הם מנו את הסיבות להתנגדות. “בשנת 2015, ראש עיריית ראש העין, שלום בן משה, החליט למסור שטח ציבורי במתחם השכונות החדשות, פסגות אפק לידי עמותה חרדית פרטית על מנת להקים מקווה בגודל 390 מ”ר על שטח של 560 מ”ר”, נכתב, “ לאחר שמיצינו את כל אפשרויות ההתנגדות, אישרה היום (12.6.17) מועצת העיר את הקצאת השטח. לכן, אנו צריכים אתכם תושבי העיר, בתמיכה בשלב הבא – עתירה משפטית כנגד החלטת המועצה, בראשות ראש העיר, שלום בן משה. להלן חלק מהסיבות להתנגדותנו להקצאת הקרקע: הקצאת שטח למבנה שאיננו עומד בקנה אחד עם צרכי אוכלוסיית השכונה, הליך שאיננו תקין בכל הנוגע לייעוד והקצאת הקרקע, הפרטת שירותי הדת ומסירתם לעמותה פרטית ללא ניסיון בניהול מקוואות, מקווה בסדר גודל שאיננו הולם מקווה שכונתי וניצול לא יעיל של המשאבים הציבוריים”.
בעירייה ציינו בשבוע שעבר כי מועצת העיר אישרה את המלצת ועדת ההקצאות להקצאת מקרקעין לעמותת “אוהל שרה ובאר מרים”, לבניית מקווה לנשים וגברים בשטח של 390 מ”ר. בדיון הציג ראש העיר את התהליך להקצאת השטח להקמת המקווה וכן, את תהליך ההתנגדויות בשטח שהחל כ-1000 מ”ר ובעקבות הדיון בהתנגדויות, שבו השתתפו כל חברי המועצה שהביעו את הצורך החשוב להקמת מקווה כחלק מהשירותים שהרשות מחוייבת לתת לתושבים, הוא צומצם משמעותית ל-390 מ”ר לטובת תושבי השכונות החדשות. ההקצאה אושרה ברוב של חברי המועצה. בעירייה ציינו כי ראש העיר הדגיש בדבריו כי ברובעים החדשים מתוכננים להיבנות ארבעה מקוואות ובתקציב שיועד להקמת המקווה, ייבנה בשכונה מבנה לגיל הרך. עוד ציין ראש העיר כי הקמת המקווה לא באה על חשבון מבני הציבור והחינוך בשכונה, שנמצאים בתהליכי תכנון וביצוע מתקדמים.

זוהר אהרוני

זוהר ראובני

זוהר ראובני, ממובילי המאבק ומתהליך גיוס הכספים, סיפר השבוע על הסיבות שהובילו את התושבים לצאת למאבק לא פשוט מול העירייה: “גייסנו כסף מתושבים שתומכים במאבק, גם מי שתומך במאבק וגם מי שאיבד אמון בהחלטות העירייה וסדר העדיפויות שלה. הכסף הולך לטובת שכירת משרד עורכי דין שמתמחים בתחום כדי להגיש עתירה. אנו לא מתנגדים למקווה או לדת אלא לאישור ההקצאה לעמותה פרטית. אנו מתנגדים גם להליך הלא תקין שנעשה בכל אישור ההקצאה, וכנגד העובדה שמדובר בעמותה פרטית חרדית שמקבלת שטח ציבור יקר מפז שיש לה בו זכויות בניה בעתיד. יש תקנים של משרד הדתות לגבי מהו גודל ממוצע של מקווה והוא עומד על 150 מ”ר מרובע. יש המלצות של משרד השיכון שבמקווה יש לשלב עוד משהו לטובת הציבור כמו מתנ”ס או תחנת רפואה וכדומה. דבר נוסף הוא, שיש היום מקוואות בתוך בתי כנסת וכל התקנים וההמלצות של המדינה קיבלו התעלמות מוחלטת מצד העירייה שנראה שהיא לחוצה לאשר את ההקצאה הזאת, והם גם הצליחו לאשר אותה בשבוע שעבר ברוב קולות. אנו מתנגדים ומראים שהתושבים עומדים על שלהם”.
ראובני מציין גם את ההיסטוריה של המאבק הממושך, “המקווה התחיל בגודל 1,000 מ”ר ואחרי זה ירד ל-800 מ”ר, ומאז התחלנו את המאבק והגשנו התנגדויות. בוועדת ההתנגדויות העירייה הגיעה עם פשרה של 400 מ”ר, וזה גם בזכות המאבק שלנו. חשוב לציין שיש בהסכם הגג של העירייה עם המדינה מימון ומיקומים של ארבעה מקוואות בשכונת פסגות אפק, כולל המקווה המדובר. מה שמטה המאבק וכל ומי שתמך בנו דורשים הוא הליך תקין ונכון של בדיקת צרכי התושבים בשכונה לפני שמחליטים, למרות שזה מאוחר מידי כי כבר קבעו שיהיה שם מקווה”.
לשם מה גייסתם כספים?
“אנו דורשים שאם יהיה מקווה הוא יהיה סטנדרטי בניהול של משרד הדתות ולפי התקנים של משרד השיכון. שלא יתנו את המקווה לניהול של עמותה פרטית. מדובר בשטח של חצי דונם שניתן לעמותה פרטית עלומה בעינינו. כל ההתנהלות של העירייה מעוררת בנו חשד שיש לכאורה עוד דברים מאחורי זה, ובגלל זה אנו פונים לבית המשפט. אני שמח שתוך פחות משבוע הגענו לסך המינימלי של 40 אלף שקלים וכך נוכל לתת לעורכי הדין שלנו את כל מה שצריך כדי להצליח”.
תגובת העירייה: “המקווה הינו חלק מהשירותים שהרשות מחוייבת להעמיד לתושבים. שטח המקווה החל כ-1000 מ”ר ובעקבות תהליך שנמשך למעלה משנה וחצי וכלל דיון בהתנגדויות התושבים, הוא צומצם משמעותית ל350 מ”ר ובכלל זה, סידורי ההנגשה המתחייבים על פי החוק. מועצת העיר אישרה ברוב מלא את הקצאת המקווה. שמורה לתושבים הזכות לעתור”.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר