ראובן יפת (במרכז) עם ניסים קלדרון וגדעון מרכוס בהשקת תלבושת הרטרו של הפועל, צילום פרטי, באדיבות ניסים קלדרון
ראובן יפת (במרכז) עם ניסים קלדרון וגדעון מרכוס בהשקת תלבושת הרטרו של הפועל, צילום פרטי, באדיבות ניסים קלדרון

אבל כבד על מותו של ראובן יפת. צפו בדבריו המרגשים בכנס של אוהדי הפועל

יפת ז"ל, שהיה חלק מדור האליפויות של הפועל, היה בן 90 במותו. מהפועל נמסר: "ראובן יפת היה מגדלור של ערכים, של אהבה אין-סופית לכדורגל ולהפועל פתח-תקוה"

פורסם בתאריך: 4.4.25 10:11

אבל כבד בהפועל פתח תקווה, עם היוודע דבר מותו של ראובן יפת ז"ל. יפת שיחק בהפועל בשנות ה-50 וה-60, הוא היה שותף לשנות האליפויות של הפועל. בן 90 היה במותו. בעונת העלייה האחרונה של הפועל נשא דברים מרגשים בכנס מיוחד שנערך לחברי עמותת הכחולה.

מועדון הפועל מבנה פתח תקווה פרסם את ההודעה הבאה: "מועדון הכדורגל הפועל 'מבנה' פתח-תקוה מרכין ראש ומבכה את לכתו של אחד מגדולי שחקניו בכל הזמנים, ראובן יפת ז"ל, שנפטר בגיל 90. ראובן יפת לא היה רק שחקן. הוא היה סמל. חלק בלתי נפרד מכל אחת משש האליפויות ההיסטוריות של המועדון, והלב הפועם של הפועל פתח-תקוה גם שנים רבות לאחר שתלה את הנעליים. עד ימיו האחרונים, ראובן היה מגיע למשחקים עם ילדיו ונכדיו, עיניו בורקות מאהבה ונאמנות אינסופית למועדון שהיה לו בית שני.

"לפני כשנתיים, כשהגיע לאירוע ההוקרה לחברי העמותה, ראובן עלה לבמה וריגש את מאות הנוכחים. הוא דיבר על אהבה טהורה לכדורגל, על המועדון האהוב שלו, על חברים שאינם עוד, ועל הרגעים הגדולים שממשיכים להדהד בו גם אחרי עשורים. בקסמו האישי ובצניעותו האופיינית, הוא הזכיר לנו מהי הפועל פתח-תקוה האמיתית. בעונה שעברה, כשהשקנו תלבושת רטרו לזכר עונות האליפויות הגדולות, ראובן שוב היה שם. משתתף, מחייך, ומזכיר לנו – עם הומור חד וחוכמת חיים שנאספה במשך שנים – מהי מסורת אמיתית. אהבתו למועדון, חדה ובוערת, ליוותה אותו עד יומו האחרון. ראובן יפת היה מגדלור של ערכים, של אהבה אין-סופית לכדורגל ולהפועל פתח-תקוה. הוא היה הפועל פתח-תקוה היפה, המרגשת, ההישגית – זו שאנחנו שואפים לשוב ולהיות.
הפועל פתח-תקוה שולחת את תנחומיה הכנים למשפחתו של ראובן היקר. דמותו הגדולה תישאר חקוקה בלבנו לעד. יהי זכרו ברוך".

יפת למעשה החל לשחק באופן רישמי רק לאחר שהשתחרר משירות צבאי ואז הצטרף לקבוצה הבוגרת של הפועל פתח תקווה, עמה זכה באליפות הראשונה וההיסטורית שלה ב-1955. בהמשך היה חלק מרצף האליפויות המרשים (חמש), שיא שלא נשבר עד עתה. הוא שיחק בעמדת המגן הימני.

יהי זכרו ברוך.

מערכת מלאבס משתתפת בצער המשפחה.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר