תיכון אחד העם. צילום: זאב שטרן.
תיכון אחד העם. צילום: זאב שטרן.

מכללת העיר: הבטחת שווא או תקווה חדשה?

האם מכללת העיר תעבור, אחרי 17 שנים של ציפייה, לפעול במבנה חדש ברחוב השחם בעיר? בעירייה מבטיחים שכן, אבל לאור היסטוריית ההבטחות שלא יצאו אל הפועל בשנים האחרונות ,אולי כדאי להתאפק קצת עם השמחה

פורסם בתאריך: 18.9.17 09:23

אחרי 17 שנים של צפייה, הודיעה השבוע עיריית פתח תקווה כי "מכללת העיר" תעבור ממקום פעילותה בתיכון אחד העם בשכונת אם המושבות למשכנה החדש ברחוב השחם 64 בעיר. מדובר בבשורה משמחת למנהלי המכללה ולתלמידיה באם תצא אל הפועל, משום שלאורך שנים נדמה כאילו הנה 4,000 התלמידים אשר לומדים במכללה מידי שנה (אחרי הצהריים בלבד) יזכו סוף סוף למבנה משלהם עם תנאים סטודנטיאליים סבירים, אבל מידי שנה הם נאלצים להתאכזב.

המבנה החדש ברחוב השחם ממוקם בלב ליבו של אזור התעשייה הפעיל והשוקק, בו נמצאים חברות היי-טק רבות, מסעדות ובתי קפה. במבנה, שיהווה בית אקדמי וחברתי לאלפי הסטודנטים הלומדים במכללה, יוצעו לראשונה קורסים בשעות הבוקר, בנוסף ללימודי הערב הקיימים. הפעילות תתאפשר החל מחודש מרץ (סמסטר אביב). בין מגוון מסלולי הלימוד הנלמדים במכללה לתואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה: לימודי ניהול, כלכלה, חשבונאות, מדעי המחשב וסייבר, הנדסת תעשיה וניהול, הנדסת תוכנה, מדעי החיים, מדע המדינה ויחסים בינלאומיים, לימודי מזרח תיכון, מדעי החברה והרוח, קולנוע, ספרות, תקשורת, חינוך, חינוך ליקויי למידה ופסיכולוגיה, וכן לימודי תואר שני במינהל עסקים MBA , לימודי תרבות ולימודי דמוקרטיה בהדגשת מינהל ציבורי.

קצת היסטוריה: מכללת העיר פתח תקווה הוקמה בשנת 2001 כשלוחה של האוניברסיטה הפתוחה ומנוהלת על ידי מנהלת האגף להשכלה אקדמית אודליה אייזנברג. ב-15 השנים האחרונות מיום היווסדה ממוקמת המכללה כאמור בתיכון אחד העם בשכונת אם המושבות. במשך השנים חזרה ובקשה אייזנברג מבנה עצמאי שיאכל לאכלס את 4,000 הסטודנטים אשר לומדים במכללה. אחת הסיבות שבמכללה מעוניינים במבנה עצמאי, זו האפשרות להציע שעורים גם בשעות הבוקר.

בשנת 2012 , הודיעה העירייה שלאחר 12 שנות פעילות, הוחלט להקים למכללה מבנה עצמאי שיוקם בשטח בית הספר מעלה הזיתים לשעבר. ההחלטה התקבלה על ידי ראש העיר וסגניו והוחלט להציב בראש הוועדה את הפרוייקטור העירוני לשעבר צבי הרפז. לשם כך הקציבה העירייה סכום של 1.5 מיליון שקלים לתכנון ועוד 12 מיליון שקלים עבור הבנייה. באותה תקופה אמרה אייזנברג שמדובר בהחלטה טובה ושהמיקום שנבחר נגיש מבחינה תחבורה ומאוד יקל על המגעים, מנגד טענו חברי המועצה שהמיקום לא נכון ואת המכללה יש להקים באזור שכונת עמישב או יוספטל על מנת לחזק את השכונות על ידי אוכלוסיות חזקות שיגיעו.

חלפו השנים ומכללת העיר נשארה במקומה במבנה של תיכון אחד העם. מידי פעם התעוררו בעירייה והבטיחו שאוטוטו מוצאים לה מקום חדש ונגיש, אך דבר לא קרה. בספטמבר אשתקד, הודיעה העירייה שמצאו למכללה מבנה חדש והפעם הוחלט על המבנה ברחוב מבצע דקל 4 בשכונת נווה גן, במקום בו עמד המבנה הזמני של בית הספר אריק איינשטין. בהודעה ציינה העירייה שמדובר במבנה המתאים ללמידה אקדמית ברוח המאה ה- 21 והוא נגיש ונוח, קרוב לכביש ז'בוטינסקי ולתחבורה הציבורית. עוד ציינו בעירייה שהלימודים במבנה החדש יתקיימו בימים ראשון עד שישי, בשעות הבוקר ובשעות הערב, אך לאחר התנגדות התושבים שטענו לעומסי תנועה ומחסור במבני ציבור, הוחלט לבטל את ההחלטה ולחפש מקום אחר, בתקווה שהפעם באמת זה יצא לפועל.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר