קרולין לסטר
קרולין לסטר

"בימי שישי אנחנו נפגשים מוקדם יותר והנכדים מגיעים מהגן אלינו"

היא הגיעה לפתח תקוה לפני שש שנים ועשתה שינוי מקצועי במהלכו הפכה לקוסמטיקאית בעלת קליניקה בבית. קרולין לסקר מכינה לכם מרק חרירה

פורסם בתאריך: 3.1.19 18:57

קצת על עצמך: קרולין לסקר, בת 57, נשואה לאיציק, אמא לליהי וספיר, וסבתא לאיתמר ויואב. מתגוררת בשכונת אם המושבות החדשה. קוסמטיקאית במקצועה. "אני בתחום מזה 15 שנה ויש לי קליניקה בבית", היא אומרת. "אני קוסמטיקאית שמתמחה בטיפולי פנים ובבריאות העור. לפני כן שימשתי כיועצת פנסיונית ובגלל שחלו הרבה שינויים בתחום, החלטתי לפתוח את הקליניקה. אני משקיעה המון בלימודים בתחום, ובדיעבד, השינוי הזה היה מוצלח. אני אוהבת ונהנית ממה שאני עושה".

רקע בעיר: "הגענו לפני שש שנים לפתח תקוה בעקבות הנכדים. גרנו לפני בשכונת מרום נווה ברמת גן. אנו מאוד אוהבים את העיר ואת השכונה, והשינוי עשה לנו טוב כי אנחנו ליד הילדים והנכדים".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "בעיניי המטבח הוא סוג של יצירה. האהבה שלי לאוכל הייתה תמיד. אוכל הוא אנרגיה ודלק לגוף שלנו. אני מאמינה בתזונה נכונה שיש בה מכל אבות המזון. אמא שלי הייתה בשלנית מצוינת ובעלי מרוקאי, שכל המשפחה שלו בשלנים מצוינים. עם הזמן שיפרתי את המתכונים בהתאם לצרכים שלי".

שף/קונדיטור אהוב? "חיים כהן. הוא כמונו. גדל לתוך הבישול ולמד מאמא, הוא מאוד עממי ופשוט, והוא מסמל את מה שרבים מאתנו גדלו עליהם".

מהי המנה האהובה עלייך? "אני מאוד אוהבת למשל דגים מרוקאים, ואנחנו אוכלים אותם כל יום שישי. בכלל אנחנו אוהבים דגים, וזה כולל גם דגים בתנור או על הגריל".

בישול או אפיה? "אני אוהבת את שניהם, ואני מקדישה לכל אחד מהם זמן. אולי קצת יותר לבישול שבו ניתן לעוף על כנפי הדמיון, בעוד שאפייה היא די מדויקת".

תבלין אהוב? "אני אוהבת קודם כל את כל התבלינים טריים. אני אוהבת מאוד כמון. אמנם הוא לא מתאים לכל תבשיל, אך איפה שכן אני שמחה מאוד להשתמש בו".

מה בתפריט ביום שישי? "בימי שישי אנחנו נפגשים מוקדם יותר והנכדים מגיעים מהגן ישר אלינו. אנחנו עושים ארוחת שישי עם קידוש, עם האוכל של הבית ועם סלטים וחמוצים. ובכלל, כל מה שהילדים והנכדים מחכים לו".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "קישואים ממולאים. זו מנה שקיבלתי מהבית שלי, אני זוכרת שיצא נחמד מאוד, ומאז מאוד השתפרתי".

מה המומחיות שלך? "אני מכינה סלטים ומרקים מצוינים. אני אוהבת למשל להכין מרק חרירה או מרק קישואים".

מה אף פעם לא תסכימי לבשל או לאכול? "אני פחות מתחברת לחלקי פנים, ולכן פחות משתמשים בהם אצלנו בבית".

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מתכון לשבת

מרק חרירה מהיר

מרק חרירה

המצרכים:
2 כוסות חומוס מושרה במים למשך הלילה, או חומוס קפוא
1 כוס עדשים חומים
1 בצל גדול קצוץ
1 קופסת עגבניות מקולפות מרוסקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
4 עלי סלרי חתוכים עם העלים
חצי קילו של חתיכות של בשר עם עצם
חצי כוס אטריות ביצים דקות
חצי כפית כורכום
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בסיר ביחד עם הבשר עד שהבצל מזהיב והבשר מושחם.
2. מוסיפים את החומוס, את העדשים ואת העגבניות.
3. מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום, מטגנים עוד כשלוש דקות ומוסיפים מים שיכסו את הכל.
4. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך סופי של הבשר, בערך שעה וחצי.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה, את הכוסברה ואת הסלרי.
6. לקראת סיום מוסיפים את האטריות, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עד שהאטריות מוכנת. מי שאוהב יכול להוסיף לימון.

בתיאבון!
שבת שלום

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר