צביה שניאק- חממי. צילומים צילום סטודיו מקצועי פנים וחוץ
צביה שניאק- חממי. צילומים צילום סטודיו מקצועי פנים וחוץ

“בכל יום יש אצלנו ארוחה טרייה ובריאה”

מאז שהיא מכירה את עצמה תחום הבריאות עניין את צביה שניאק- חממי. כדיאטנית קלינית היא עוזרת לאנשים לאכול נכון וניהנת לבשל במטבח הפרטי

פורסם בתאריך: 7.11.17 10:55

על עצמי: צביה שניאק-חממי, דיאטנית קלינית ומנחת סדנאות "החוויה שבהרזיה", מקדמת אורך חיים בריא ומרצה מזה 20 שנה. "מיד אחרי הצבא עשיתי באוניברסיטה העברית תואר של תזונה קלינית", היא מספרת. "מאז שאני זוכרת את עצמי תחום הבריאות עניין אותי. זו הייתה תקופה שהנושא בכלל לא היה במודעות ומסביב כולם שאלו אותי מה זה המקצוע הזה".

במשך 12 שנה עבדה שניאק-חממי בבית החולים בילינסון ובריאות כללית במחוז דן פתח תקווה. כן הייתה לה קליניקה "בכפר המכביה". "אחרי מספר שנים, המשכתי לעבוד כדיאטנית בחברות תרופות למינהן", היא אומרת. "ובשנים האחרונות אני עובדת באופן פרטי, מרצה בהרבה חברות, עושה סדנאות הרזייה ובגלל שאני תושבת אם המושבות זה המעוז שלי. התחלתי שם את הסדנאות ולשמחתי זה מאוד תפס".

רקע בעיר: "נולדתי ברמת גן וגדלתי בה. אחי עבר להתגורר בפתח תקווה לפני 19 שנה וכל הזמן ניסה לשכנע אותנו לעבור גם. לקח לנו זמן אבל לפני תשע שנים הגעתי לפתח תקווה. אחרי שעברנו לעיר, גם ההורים שלי עברו ואנחנו מאוד אוהבים את אם המושבות הוותיקה. מדובר בשכונה מאוד איכותית, אנשים טובים ואנחנו מאוד מרוצים ממוסדות החינוך בה".

מאיפה הגיעה האהבה למטבח? "מאז שאני ילדה, אני אוהבת את המטבח ואני יותר אוהבת את הנושא של בישול בריא. אפילו הוזמנתי להשתתף בתוכנית אוכל ולמרות שעברתי את האודישן הראשון, החלטתי שאני מעדיפה שלא להשתתף כמתחרה, אלא לתת את הידע המקצועי שלי. בנוסף, הבת שלי צמחונית וזה הכניס לי הרבה בריאות הביתה. אני מבשלת המון קטניות ודגנים מלאים. כל יום יש אצלנו ארוחה טרייה ובריאה".

שף אהוב? "אני נמצאת בפייסבוק ובאתרים הבריאים ואין מישהו שספציפי שאני אוהבת, אלא אוהבת ללמוד מכולם ולשדרג את המתכון, למתכון אישי שלי, בריא יותר".

מהי המנה האהובה עלייך? "אני הכי אוהבת לאכול גלידת שוקולד מריר. כשאני באיטליה אני אוכלת את זה כל יום. פה בארץ זה קצת פחות פופולארי".

תבלין אהוב? "אני מכניסה לרבים מהתבשילים שלי כמון. יש לו הרבה יתרונות בריאותיים. בעלי תימני ובעקבותיו הכנסתי הרבה תבלינים מהמטבח התימני למטבח שלי".

בישול או אפייה? "בישול".

מה בתפריט ביום שישי? "בדרך כלל דג סלומון בתנור, סלט קינואה שאני מאוד אוהבת, סלט ירקות, בטטות ותפוחי אדמה בתנור, פשטידות ברוקולי או כרובית, ירקות מאודים ולעיתים בשר – שאני פחות אוהבת לאכול בערב".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "זה היה מזמן, אני מאמינה שזו הייתה חביתה כמו כל הילדים. זו גם המנה הראשונה שהילדות שלי למדו להכין ומאז זה רק משתדרג".

מה המומחיות שלך? "המומחיות שלי הוא הבישול הבריא. צילמתי לאחרונה סדנא של סרטוני בריאות שאני הולכת לעלות לפייסבוק וליוטיוב. אצלי במטבח מאוד חזק כל נושא הקטניות בקיץ כסלטים ובחורף כמרקים".

מה אף פעם לא תסכימי להכין או לאכול? "יש הרבה דברים. אני לא אוהבת בצל ולמרות שאני מבשלת איתו, אני לא מסוגלת לאכול אותו. דוגמא נוספת, אני פולניה ולא מסוגלת לאכול את האוכל הפולני".

 

מתכון לשבת:

סלט קינואה עשיר

מדור אוכל- סלט קינואה עשיר

סלט קינואה עשיר

המצרכים:
2 כוסות קינואה (ניתן לשלב בין 3 הסוגים: לבנה, אדומה ושחורה)
4 בצל ירוק
1 חבילת עירית
זר כוסברה
5 גבעולי נענע (רק עלים)
חצי ראש ברוקולי טרי
2 – 3 פרחי כרובית טרייה
2 – 3 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר
8 צנוניות קטנות
3 – 4 כפות גרעיני חמנייה קלופים
2 כפות שקדים קלויים קצוצים גס
שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה:
שוטפים את הקינואה במסננת מתחת לברז, מבשלים אותה בדיוק כפי שמבשלים פסטה: מרתיחים סיר עם מים וכשהמים רותחים שופכים פנימה את הקינואה. מבשלים עד שהיא הופכת שקופה. שוטפים את הקינואה המבושלת במים קרים במסננת מתחת לברז. קוצצים את כל הירקות דק. מערבבים בקערה אחת את הקינואה ואת הירקות ומוסיפים את הגרעינים, השקדים והחמוציות. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר