בית הספר אהוד מנור. צילום זאב שטרן
בית הספר אהוד מנור. צילום זאב שטרן

הדירוג נחשף: אהוד מנור בין ארבעת בתי הספר הצפופים בארץ

בית הספר היסודי ממלכתי ממוקם אחרי בתי ספר ברחובות, חולון ונס ציונה עם מספר תלמידים ממוצע של 35.9 בכיתה. לא הרבה אחריו ברשימה בתי הספר בר לב ועוזי חיטמן. יו"ר וועד ההורים: "זה מצב שלמדנו לחיות איתו"

פורסם בתאריך: 22.8.17 07:15

זו אולי אינה הפתעה גדולה אבל עכשיו זה וודאי: בית הספר היסודי ממלכתי, אהוד מנור, בפתח תקווה הוא מבתי הספר הצפופים בישראל עם ממוצע של 35.9 תלמידים בכיתה. כך עולה מנתונים שמציג משרד החינוך באתר החדש שלו – "שקיפות בחינוך", המפרט נתונים מכל יישוב ומכל בית ספר. לא הרבה אחריו נמצאים בית הספר בר לב מאם המושבות הותיקה עם ממוצע 35 תלמידים ובכיתה כמו גם בית הספר עוזי חיטמן מנווה גן עם מספר כמעט זהה.

בבתי הספר נתן יונתן ונעמי שמר הממוצע עומד על 34 ילדים בכיתה, בנווה עוז 33 ולטבלת הצפיפות ישנו מצטרף חדש – בית הספר שיפר שאומנם לא ממוקם באם המושבות אבל הממוצע בכיתות א' אצלו נע בין 33 ל-34 ילדים. מנגד ישנם בתי ספר שהממוצע בהם נמוך, לדוגמת קרול שעומד על 23.5 תלמידים, עין גנים 25, גורדון 27, פיק"א 26, יד לבנים 27, קפלן 28 ועוד.

הנתונים הללו אינם מפתיעים את ההורים ואנשי החינוך בעיר, שהרי מכאן יצאה מחאת "הסרדינים" כידוע ולאיש לא היה ספק שבתי הספר בעיר ממוקמים במקומות הראשונים המפוקפקים. "זה מצב שלמדנו לחיות איתו", אומרת בצער יו"ר וועד בית הספר אהוד מנור, יעל פוקדמין. "זה מצב נתון, וצוות בית הספר עושה את המקסימום על מנת שהתלמידים לא ירגישו בכך. ברור שהיינו מעדיפים פחות תלמידים בכיתה אבל מבחינת התלמידים, הצפיפות בכיתות פחות מטרידה. הם יותר מוטרדים מהצפיפות בחצר כשיש להם תורנות למשחק הכדורגל, כשאסור לרוץ וכשיש מסלולים וכל שכבה יודעת מאיפה היא צריכה לרדת וללכת".

עדנה מחלב, יו"ר וועד ההורים בבית הספר עוזי חיטמן מוסיפה: "לצערנו חוק הסרדינים מצמצם את הכיתות מ-40 תלמידים ל-34, אבל בתמורה קיצצו את שעות הרוחב. אם בעבר היו לכיתות א' 10 שעות רוחב שבהם חילקו את הכיתה לשניים על מנת ליצור אפקטיביות בלימוד, מהשנה זה עומד על שלוש שעות שבועיות. אז צמצמו לנו חמישה ילדים בכיתה, אבל הורידו לנו שבע שעות ולכן לא בטוח שזכינו. זה היה אפקטיבי אם היינו מקבלים גם את השעות וגם את הצמצום".

גם בבית הספר נתן יונתן לא מרוצים כל כך מהמצב. "בית הספר שלנו הוא אחד מבתי הספר הצפופים בארץ, מטר פר תלמיד בשטח", אומר יו"ר וועד הורים, לירון גולדברג. "יש לנו למעלה מ-830 תלמידים על שטח מאוד קטן, מה שמאלץ אותנו לקיים שתי הפסקות לכיתות א'- ג' ולכיתות ד'- ו' בשעות שונות. אין ספק שאפשר לראות השפעה לא חיובית של כמות התלמידים בבית ספר כל כך צפוף. כשכל כך הרבה ילדים בגילאים שונים משחקים יחד בחצר אחת זה מאלץ אותנו להתמודדות לא פשוטה ואנחנו נדרשים למצוא פתרונות יצירתיים. בנוסף אין אצלנו מקום סגור שאפשר לכנס בו את כל התלמידים ביחד. את טקס יום הזיכרון לזכר יצחק רבין למשל קיימו שלוש פעמים לשכבות שונות. יותר מזה, המשטרה למשל לא מאשרת לנו לקיים אירוע הורים ילדים מפני שכמות המשתתפים יכולה להגיע לכמעט ל-3,000 איש. זו הסיבה שמחלקים את בית הספר וזה מפריע לאחידות".

תגובת העירייה: "בתי הספר המוזכרים נמצאים בשכונות החדשות בעיר, הממשיכות לגדול ולצמוח. עיריית פתח תקווה משקיעה משאבים עצומים בבניית מוסדות חינוך חדשים ורק בשכונת הדר המושבות קיימים שבעה בתי ספר יסודיים. על אף מספר התלמידים בשכונה העירייה עושה את המיטב ופועלת על פי הרפורמה של שר החינוך נפתלי בנט ומספר התלמידים בכיתות א'-ג' בכל רחבי העיר עומד על 34 תלמידים. הרפורמה אינה חלה על הכיתות הגבוהות, ואכן מספר התלמידים גבוה יותר".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. מפחדים להלחם למען ילדיהם

    הועד: זה מצב שלמדנו לחיות איתו. איזה הורים פראיירים.

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר