אורנה פלד. צילום באדיבות בית החולים
אורנה פלד. צילום באדיבות בית החולים

אחות מומחית: מה עדיף, לידה טבעית או אפידורל?

כבר 18 שנה שאורנה פלד עובדת בחדר הלידה בבית החולים בילינסון וראתה את כל סוגי הלידות. אז מה עדיף, לידה טבעית עם הרבה תמיכה מהסביבה או לקבל אפידורל בשביל הרוגע הנפשי והקלה על הכאב?

פורסם בתאריך: 4.9.17 13:30

אורנה פלד, אחראית חדר לידה בבית החולים לנשים בבלינסון. פלד, בוגרת בית הספר לאחיות זיו בצפת, עובדת משנת 2000 בחדר הלידה בבלינסון. לפני כן שימשה אחות בקיבוץ ועברה קורס מיילדות בבית החולים איכילוב. "יש מספרי סוגי לידה, משמרנית ועד טבעית לגמרי", מסבירה פלד. "בלידה טבעית, הנשים היולדות לא לוקחות דבר לאלחוש ועובדות עם הכוח הטבעי שלהן. הן נעזרות בלידה במלווה שלהן, בבן/בת הזוג, דולה או כל מלווה אחר שהן בוחרות. מצד שני ישנן נשים שבוחרות ללדת עם אלחוש כגון אפידרול או טשטוש על מנת להתמודד עם הכאב. במידה ולא לוקחים שום דבר נגד כאבים, היולדת חווה את הכל והיא אמורה להתמודד דרך דמיון מודרך, שיאצ'ו, כדור, מקלחת, תנועה והרבה עזרה ותמיכה מהסביבה. בלידה טבעית, היולדת נעה ומסתובבת הרבה יותר, ראשית להקל על הלידה ושנית, על מנת לקדם את הלידה. כשעומדים, כוח המשיכה וכוח הכבידה מושכים את התינוק כלפי מטה ולכן זה מקל ועוזר. יש נשים שזו הבחירה הטבעית שלהן וכמובן יש את הנשים שמעדיפות אחרת".

איך הן מחליטות מה נכון להן?

"במידה וזו לידה ראשונה, בדרך כלל ליולדת יש תפיסת עולם משלה והיא בונה לעצמה בראש תבנית שהיא רוצה ללדת אתה. לא מעט בוחרות לידה טבעית, כי הן אומרות שזה מעצים אותן ואחרות הולכות ללידה טבעית, כי הן חוששות מאפידורל. כל אחד בהתאם לקו המחשבה שלה".

בית החולים בילינסון צילום: ניר קידר

בית החולים בילינסון. צילום: ניר קידר

מה הקשר של הצוות עם היולדות/ המשפחות?

"כל אחות אחראית על שני חדרים ומאחר ומדובר בתהליך ארוך וצמוד, זה יוצר קשרים של קרבה מאוד גדולים. אנחנו נמצאות איתן בחשיפה מאוד גדולה וברגע אינטימי ואישי לאישה בפרט ולמשפחה שמלווה אותה. היולדת לא פעם חולקת עם הצוות דברים רבים, שלא בטוח שבסיטואציה אחרת היו מתגלים, זה סוג של חברות לרגע, שכוללים פתיחות מאוד גדולה מצד היולדת, שזקוקה לביטחון שאנחנו נותנים לה".

ישנה הכנה מיוחדת לקראת הלידה?

"בכל לידה, ולא משנה מאיזה סוג, צריך להכין את הגוף מראש. תזונה נכונה, פעילות גופנית על מנת להקל על התהליך עצמו ומעבר לכך שזה גם משפר את מצב הרוח, אורח חיים בריא ולחשוב חיובי על התהליך שנכנסים. אני ממליצה לקבל אינפורמציה, להעמיק בנושא ולהשתדל לשמוע רק את הדברים הטובים. לא ללכת באופן עיוור. חשוב להבין, שגם אם הוחלט על לידה טבעית והדברים משתנים וצריך לקבל אפידורל או ללכת לקיסרי, לקבל את זה בצורה חיובית, שהיולדת לא תכעס על עצמה או תרגיש שהיא מאכזבת את עצמה או את הסובבים שלה. הדברים דינמיים ומה שחשוב הוא היולדת עצמה והבריאות שלה ושל התינוק. בעיני הכי חשוב זו הגישה החיובית, להקשיב לגוף ולהשאיר את הפחד והחרדה מחוץ לחדר. לסמוך על עצמך ועל הגוף שתדעו מה לעשות ולא להיות מובלים על ידי האחרים".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר