אוהדי הפועל פתח תקוה צילום זאב שטרן
אוהדי הפועל פתח תקוה צילום זאב שטרן

יום היסטורי: עמותת אוהדי הפועל, "הכחולה", הולכת לבחירות

ביום ראשון יבחרו חברי עמותת אוהדי הפועל פתח תקוה ועד מנהל ו-ועדת ביקורת. ספורט מלאבס עורך לכם היכרות עם כל המועמדים

פורסם בתאריך: 11.5.17 11:51

בעמותת "הכחולה" שהקימו אוהדי הפועל פתח תקוה ומונה קרוב ל־700 חברים משלמים, נשלמות ההכנות לבחירות הראשונות לוועד המנהל, שיתקיימו ביום ראשון הקרוב.
בראש ועדת הבחירות עומד עו"ד תומר פרסלר, כשההליך כולו מתבצע בהתאם לנוהלי רשם העמותות. ההצבעה תתאפשר רק לחברי העמותה, שיוכלו לעשות זאת בשתי דרכים: בכניסה לאתר האינטרנט של "הכחולה", שם יוכלו להצביע באמצעות סיסמה, בין השעות 10:00-21:30. האופציה השנייה היא להגיע ישירות אל עמדת ההצבעה, באודיטוריום בית הספר "אחד העם" בעיר (רחוב זכרון יעקב 52) החל מהשעה 18:30.
בתקנון העמותה הנוכחי מצוין כי הוועד המנהל אחראי על ניהולה השוטף של העמותה ובסמכותו לייצגה מול המוסדות הרשמיים וכל גוף חיצוני, כולל כלי התקשורת. ליו"ר העמותה ייבחר החבר שקיבל את מירב הקולות מבין חברי הוועד המנהל (בעמותה קבעו גם נהלים במידה ויהיה שוויון קולות), והוא שייקבע את סדר היום של הישיבות. הוועד יהיה רשאי למנות מנכ"ל בשכר לעמותה ולקבוע סמכויותיו.

12 חברי עמותה מתמודדים על שבעה מקומות בוועד המנהל:

המתמודד אבי אילוז (39) תושב העיר, מציין: "במרוצת השנים הפועל איבדה את הצביון שלה. המטרה להחזיר עטרה ליושנה – קבוצה שמחוברת לאוהדים ולקהילה, נשים, ילדים, שחקני עבר.יוזמת הכחולה מבורכת וזה הזמן לעבור למעשים".
אור עוז (28), נמנה על גרעין ההקמה של העמותה ופעיל במערך הדוברות שלה. "העמותה חייבת לנהל את הפועל, צריך להחזיר את השליטה לאוהדים, על בסיס המודל הגרמני", הוא מסביר, "חשוב לפעול להשארת שחקני הנוער בקבוצה, הנחלת המורשת ושילוב שחקני עבר. הדירקטוריון יפעל הלכה למעשה בראיית טובת הקהל והמועדון כי ידע שהוא מייצג את האוהדים שבחרו אותו".
אורי בן עזרא (38) הוא אחד המרכזים של ועדת שיווק והסברה ופעיל בעמותה מרגע חשיפתה. בן עזרא מגיע מתחום הקולנוע ואף יצר סרט בשם "תיקו 0:0", בכיכובם של אבי גרייניק ויגאל עדיקא, העוסק במערכת היחסים בין אב ובנו על רקע אהדתם חסרת הפשרות להפועל. "החלום שלי הוא להחזיר את הפועל לאלה שאוהבים אותה", מדגיש בן עזרא, "חלק בלתי נפרד מהמורשת של הפועל הוא הקהל, אני מאמין ב'כחולה' ובכל ליבי שהקבוצה שייכת לאוהדים, בטוח שיחד איתם נצעיד את הפועל לעתיד חדש".
איתי לוי (31), עוסק במחקר ופיתוח. "בחרתי לנסות וליצור שינוי, לאפשר לנו האוהדים לקחת אחריות ולעשות מעשה במקום להמשיך לכעוס, להיות מתוסכלים ולהתמרמר. החזון שלי לפעילות העמותה הוא די פשוט, הפועל בפרט וכל מועדון ספורט בכלל הוא של האוהדים ותפקידה לשקף את רצונם. העניין המקצועי צריך להיות מנוהל ע"י אנשי מקצוע בשכר, כשתפקיד העמותה הוא בין היתר ליצור בית עבור שחקני הנוער וליזום פעולות כמו יציע משפחות כפי שמקובל בעולם".
איתן נאבל (32), עוסק בתחום הפיננסי בבנק מזרחי טפחות כשעבודתו כוללת ניהול תקציבים, מערך לקוחות והתנהלות מול תאגידים. לדבריו: "הפתרון להפועל צריך לבוא מאתנו, הקהל. החלטתי להתמודד לאחר התעניינות עמוקה בעמותה ובפעילותיה השונות. בחזון שלי כל ילד שמגיע ממחלקת הנוער יועדף על כל שחקן שמגיע מבחוץ. המועדון יחזק הקשר לקהילה על ידי פעילויות חברתיות ושחקני עבר יוצבו בתפקידים מקצועיים כדי לתרום מניסיונם".
דוד כהן, העוסק בשיווק ומכירות, מסביר כי החליט להתמודד לוועד העמותה בשל היעדר שקיפות בניהול המועדון בשנים האחרונות. "כיום אף אחד מאוהדי הקבוצה לא באמת יודע מה קורה בהפועל. מה גובה ההכנסות, החובות, מצב המגרשים. כל בעלים ומי שלא יעמוד מולנו במשא ומתן חייב להפנים שבמידה ולא יהיה שיתוף פעולה מהצד השני בנושא שקיפות אמיתית, לא יהיה למשא ומתן המשך. אם נעבוד נכון מול הבעלים הקיימים וכל אחד מאיתנו יתרום את חלקו, נצליח בכוחות משותפים לבנות כאן משהו ענק".
חזי בן עמי (50), מנהל מערכות אבטחת מידע בבנק לאומי, נמנה על גרעין מייסדי העמותה, בה שימש כמרכז הוועדה הפיננסית וכאיש קשר מול המבקר החיצוני של 'הכחולה'. "העמותה חרטה על דיגלה את השאיפה לשקיפות וניהול תקין, סיסמאות שנשמעות מכל עבר, אך דורשות שכל הפעילות מקטנה עד גדולה תבוצע על פי חוק העמותות והתקנון של העמותה", מציין בן עמי, "בשיתוף פעולה של הוועד המנהל והפעילים, העמותה תוכל להתקדם לעבר הגשמת המטרות, הן בניהול מועדון הכדורגל והרחבת שיתוף הפעולה בין הקהילה והמועדון, ובין אנשי עסקים וחברות למועדון".
לירון סובול (26) הוא עורך תוכן במחלקת הניו־מדיה של "ישראל היום" ובעבר שימש ככתב מדור הספורט של "מלאבס". ארוסתו היא עדי בילגורי (29), המתמודדת גם היא לוועד המנהל. "אנחנו כנראה הזוג היחיד בעולם עם קעקועים של הפועל", מציין סובול, הפעיל כיום בעמותה בצוות ההסברה והשיווק. "החלטתי להתמודד בבחירות כי אני מבין שמדובר בהזדמנות האחרונה להחזיר את המועדון לדרך הישר. אני מרגיש חובה להיות חלק מהדבר הזה, כדי לוודא מקרוב שהדברים ייעשו, ובצורה הנכונה והראויה ביותר. העמותה צריכה להתוות קווים ברורים ובעיקרם – שילוב גדול ככל הניתן של שחקני בית וסגל שימשיך לטווח ארוך ולא יוחלף בכל עונה".
עדי בילגורי עוסקת בתחום הביטוח ובעלת תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במימון. בילגורי פעילה בעמותה ומרכזת את צוות הקהילה ששם לו למטרה ליזום פעילויות חברתיות לחיזוק הקשר עם תושבי העיר ושיפור תדמית המועדון. "החלטתי להתמודד כי בשנים האחרונות כולנו עדים להתדרדרות בניהול הקבוצה", היא מציינת, "כמעט ולא נשאר עם מה להזדהות, זאת לא הפועל שלנו. אני מוכנה להקדיש מזמני ומרצי כשלהשקפתי, תפקיד העמותה איננו לנהל בפועל את המועדון. הצעד הראשון הינו העברת זכויות הניהול לעמותה. יש להקדיש לשם כך את כל הזמן והמשאבים, ולבנות תכנית מסודרת לכל תרחיש".
מירב ניר אוהד (40), עוסקת בתחומי ניהול, תפעול וארגון במוסדות גדולים. בעלה, חבר מועצת העיר אורי אוהד, שימש זמנית כראש עיריית פתח תקוה בשנת 2013. "החלטתי להתמודד כי הפועל זורמת לי בוורידים וכואב לי המקום אליו הגענו. אני חושבת שיוזמת האוהדים היא אולי הסיכוי האחרון להציל את שאהבה נפשנו ואני רוצה לתרום את חלקי הצנוע, מהניסיון, היכולות והקשרים שלי". לדבריה על הפועל לממש את פוטנציאל האוהדים שלה ולחזק את מעמדה בקהילה בעיר, "על ידי תוכנית שיווק והצבת יעדים יחד עם אנשי מקצוע, שילוב אנשי ניהול להם קשר רגשי להפועל, שקיפות ושיתוף האוהדים".
עזרא אברהם (52), מנהל בחברת תעשיות אלומיניום ומוסמך מכון וינגייט לניהול בספורט. בעבר שימש כמנהל נבחרות הנשים והקדטים של ישראל בג׳ודו ובקבוצת כדורסל הנשים של הפועל בין העונות 2009 – 2015. העונה עבד בקבוצת מכבי רמת חן מליגת העל. השבוע ציין כי הוא רואה במועמדת מירב ניר אוהד את שותפתו וכי הם מתואמים ביניהם. "עם הקמת הכחולה הבנתי שזהו הרגע הנכון להצטרף ולתרום מניסיוני לאהבה האמתית שלי. שמתי לי למטרה להחזיר את ההגמוניה והגאווה בעיר, למלא את היציעים עם דגש על הפיכת כל משחק לבילוי משפחתי ותרבותי. דגש נוסף הוא מחלקת הנוער שהייתה בעבר מודל לחיקוי לכל קבוצה".
שמעון בן שושן (52) הוא בעל ניסיון של כ־23 שנה בתפקידי ניהול בחברות הייטק וכיום משמש כמנהל תפעול ושירות בחברה טכנולוגית. בן שושן מוכר לאוהדי הקבוצה מפעילותו הרבה ברשתות החברתיות הקשורות בהפועל וכן שימש בשנים האחרונות מספר פעמים כנציג האוהדים בהנהלה. "בכל פעם שנתקלתי בבעיית השקיפות ובעיות שונות בניהול המועדון קמתי והתפטרתי", הוא מציין השבוע. מבחינתי האוהדים והמועדון מעל לכל תפקיד ואדם ולכן אני רואה את עצמי כחלק מהוועד המנהל של העמותה. החזון והמטרות הם לקדם את מחלקת הנוער, להחזיר את האוהדים ליציעים, לשמור על ניהול תקציבי יעיל, שקיפות ופעילות בקהילה".

כמו כן, עומדים לבחירה ארבעה מועמדים לשלוש המקומות בוועדת הביקורת של העמותה, לאחר שהמועמד ויטלי לובימצב הסיר מועמדותו. מתפקידיה של ועדה זו לשמר את הדמוקרטיה בעמותה, למנוע ריכוזיות ולדאוג לשקיפות מלאה. ארבעת המתמודדים הם:

איתן רחמני (35) הוא רואה חשבון במקצועו ועובד כאיש כספים של חברה בתחום הנדל"ן. "אני מאמין כי תפקיד ועדת הביקורת חשוב ביותר להצלחת העמותה, לניהולה התקין, להשגת יעד רכישת הקבוצה ולהצלחתנו. לכן החלטתי להתמודד, לתת כתף, ולתרום מניסיוני בתחום הכספים והביקורת".
חיים גולדבלט (32) הוא מנהל חברת כוח אדם המשמש גם כמ"פ במילואים. הוא אחד ממייסדי "הכחולה" וחבר הוועד המנהל הזמני. "בחרתי להתמודד על תפקיד בוועדת הביקורת לצורך הבטחה כי רוח השקיפות, השיתופיות והמנהל התקין שעמדו לנגד עינינו בעת הקמת העמותה יישמרו גם לאחר החלפת הועד המנהל בבחירות הקרובות", הוא מציין השבוע.
עמרי שירום (31) עובד בעיריית פתח תקוה כמדריך במסגרת פרויקט "עיר ללא אלימות" ומלווה בני נוער בחינוך הפורמלי והלא פורמלי. שירום סייע עד כה ביצירת המבנה הארגוני של העמותה ובהצעת סעיפים הקשורים לכך בתקנון. "החלטתי להגיש מועמדות לוועדת הביקורת מתוך אמונה שאוכל לעזור לעמותה ולפרויקט הזה להתייצב להתחזק, ולשמור שנמשיך להתנהל בצורה טובה וראויה, כדי לזכות באמון האוהדים והקהילה".
שלמה בן עזרא כיהן במסגרת עבודתו כמבקר פנימי בגופים ציבוריים. את מועמדותו לוועדת הביקורת, הוא מסביר בכך שהוא מאמין כי העמותה חייבת לפעול על פי כללי המנהל התקין, תוך שקיפות מלאה. "כחבר בוועדת הביקורת, אוכל לוודא כי העמותה אכן פועלת על פי הערכים שהיא מצהירה עליהם ולמען המטרות שלשמן הוקמה. אני רואה את הפעילות בוועדת הביקורת כשליחות של האוהדים וכמפקח מטעמם על הועד המנהל".
לאחר סגירת ההצבעה לוועדות בשעה 21:30 ביום ראשון, תצא האסיפה הכללית להפסקה, בסיומה יפורסמו תוצאות ההצבעה ויאושרו בחתימת חברי ועדת הבחירות. חפיפה בין הוועדות הזמניות לנכנסות צפוי להיערך במשך כחודש מיום הבחירות.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"מלאבס - פתח תקוה"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר